Türk filmleri Moğolistan'da

Moğolistan'da 3. Ulan Bator Türk Kültür Günleri kapsamında düzenlenen Türk Sinema Günleri başladı.

Türk filmleri Moğolistan'da
Türk filmleri Moğolistan'da
GİRİŞ 25.04.2016 11:37 GÜNCELLEME 25.04.2016 11:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Moğolistan'ın başkenti Ulan Bator'da 3. Ulan Bator Türk Kültür Günleri kapsamında düzenlenen Türk Sinema Günleri başladı.
 
Tengis Sinema Salonu'nda "Dedemi̇n İnsanları" filminin gösterimiyle başlayan etkinliğin açılışını Türkiye'nin Ulan Bator Büyükelçisi Murat Karagöz yaptı.

"Türk sineması Moğol halkının beğenisine sunulacak"
 
Sinema salonunu dolduran izleyicilere seslenen Karagöz, Türk film endüstrisinin ulaştığı noktayı anlatarak, 3. Ulan Bator Türk Kültür Günleri Haftası boyunca Türk sinemasının seçkin örneklerinin Moğol halkının beğenisine sunulacağını söyledi.

"Çeviri yaparken ağladım"
 
"Dedemi̇n İnsanları" filminin Moğolca alt yazısını hazırlayan Tserendulam Zorigt, filmin içerik bakımından zengin olduğunu ifade ederek, "Filmde aile değerleri ve aile fertleri arasındaki güçlü bağ anlatılıyor. Çeviri yaparken ağladım" şeklinde konuştu.

"Türkiye, özlenecek bir ülke"
 
Yükseköğrenimini Türkiye'de tamamlayan Ankhsaikhan Sainjargal da filmi izlerken Türkiye'deki eğitim yıllarını hatırladığını kaydederek, "Türkiye, özlenecek bir ülke. Okulumu, hocalarımı ve arkadaşlarımı çok seviyorum ve özlüyorum" ifadelerini kullandı.
 
29 Nisan'da sona erecek etkinlikte Vizontele, İncir Reçeli, Patron Mutlu Son İstiyor, Av Mevsimi, Uzun Hikaye ve Organize İşler gibi Türk filmleri ücretsiz gösterime girecek. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ehli sunne 7 yıl önce Şikayet Et
    eyvah onlar da daha deyyuslaşacak turk filmleri sayesinde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!