Uluğbeyler Turan Yazgan belgeseli galası yapılıyor

KOCAV) Uluğbeyler belgesel serisinin ilki olan Uluğbeyler Turan Yazgan belgeselinin galası, 20 Mayıs Cumartesi günü, İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Uluğbeyler Turan Yazgan belgeseli galası yapılıyor
Uluğbeyler Turan Yazgan belgeseli galası yapılıyor
GİRİŞ 12.05.2017 09:30 GÜNCELLEME 12.05.2017 10:30

“Kültür Ocağı Vakfı (KOCAV), Uluğbeyler belgesel serisinin ilki olan Uluğbeyler Turan Yazgan belgeselinin galasını, 20 Mayıs Cumartesi günü, İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek.”

KOCAV, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nın kurucusu Prof. Dr. Turan Yazgan'ı anlatan, "Uluğbeyler Turan Yazgan Belgeseli”ni tamamladı.

KOCAV, görsel çalışmalarına, belgesel dizisi “Uluğbeyler” ile devam ediyor. Belgesel dizisinin ilkinde Türk dünyasının korkut atası, ilim, kültür ve dava adamı Prof. Dr. Turan Yazgan anlatıldı. Prof. Dr. Turan Yazgan’ın hayatı, doğumundan yetişme sürecine, eğitiminden dava adamlığına kadar tüm ayrıntılarıyla görselleştirildi.

Yönetmenliğini Murat Çeri’nin üstlendiği belgesel filmde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan, Azerbaycanlı Şair Sabir Rüstemhanlı ve Sanatçı Esat Kabaklı’nın da aralarında bulunduğu Prof. Dr. Turan Yazgan'ın hayatına girmiş 26 farklı isimle röportaj gerçekleştirildi. Çekimleri Türkiye ve Azerbaycan’da yapılan 63 dakikalık belgesel film, 10 kişilik bir ekiple 1 yılda tamamlandı.

Uluğbeyler Turan Yazgan belgeselinin galası, 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü, Prof. Dr. Turan Yazgan'ın akademik kariyerinde çok önemli yere sahip olan İstanbul Üniversitesi’nde, İÜ Kongre Kültür Merkezi’nde, gerçekleştirilecek. Uluğbeyler belgesel projesi “Uluğbeyler Emin Işık Belgeseli” ile devam edecek.

“Bilim ve Dava Adamlarını Genç Kuşaklara Tanıtıyoruz”

KOCAV Başkanı Av. Dr. Ali Ürey, “Uluğbeyler Turan Yazgan” belgeseli hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Uluğbeyler projesi ile iki şeyi birden yapmak istedik. Birincisi bu fikriyata hizmet eden çok değerli bilim ve dava adamlarını yeni kuşaklara tanıtmak. İkincisi ise modern şahsiyetler, örnek şahsiyetler olarak kabul görmesini sağlamak ve onları örnek göstermek. Uluğbeyler projesi Turan Yazgan ile başladı, devamı da gelecek. Emeği geçen KOCAV camiasının mensuplarına, başta yönetmenimiz olmak üzere tüm KOCAVlılara büyüklerine gösterdikleri bu vefa ve sadakatlerinden ötürü teşekkür ediyorum.”

Uluğbeyler Turan Yazgan belgeselinin fragmanı için tıklayınız: https://www.youtube.com/watch?v=ly34pamoYd0&t=15s

ULUĞBEYLER TURAN YAZGAN KÜNYE

Yapımcı: KOCAV Yayıncılık

Yönetmen: Murat Çeri

Yapım Sorumlusu: İbrahim Biz

Görüntü Yönetmeni: Reis Yaşar

Metin Yazarı: Ahmet Pak

Görsel Efekt: Hasan Turgut

Kurgu: Ahmet Şahin

Seslendirme: İsmail Hakkı, Enver Seyidoğlu, Cengiz Demir

Karakalem Çizimler: Harun Bahtiyar Özdemir

Prodüksiyon Sorumluları: Mehmet Tuncer, Hüseyin Bideci

Ulaşım: Ahmet Cihat Uysal

Kameramanlar: Mehmet Kürşat Duru, Samet Kahraman

TARİH:      20 Mayıs 2017 Cumartesi

SAAT:       18.00

YER:          İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi, Beyazıt Yerleşkesi, Beyazıt-Fatih (İÜ Eczacılık Fakültesi Yanı)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası