Bingöl Kısa Film Festivali büyük ilgi gördü

1. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali'nde Bingöl, ilk kez gerçek anlamda sanat ve estetikle buluştu.

Bingöl Kısa Film Festivali büyük ilgi gördü
Bingöl Kısa Film Festivali büyük ilgi gördü
GİRİŞ 08.12.2017 08:42 GÜNCELLEME 08.12.2017 08:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı ve Bingöl Belediyesi’nin desteği ile 28 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında Bingöl’de çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplamda 384 kısa filmin başvurduğu festivalde, seçilen ve finale kalan 32 kısa filmi yarıştı. Tarkan Karlıdağ’ın başkanlığını yaptığı festivalin jüri üyeleri; “Cengiz Bozkurt (oyuncu), Mehlika Çelik ( yapımcı), Ayhan Sonyürek ( senarist), Sacit Altun (reklamcı- yapımcı), Veli Çelik ( yönetmen) Süleyman Civliz ( akademisyen - yönetmen)” tarafından seçilmiş ve Altın Kartal Ödülüne layık görülen finalistler 2 Aralık gecesi Bingöl’de düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buldu. 

1. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali'ne ilgi büyüktü. Altın Kartal ödülleri gecesinde; Sinan Çetin, Cengiz Bozkurt, Engin Çelik, Fatoş Güney, Necmettin Çobanoğlu, Halil İbrahim Kalaycıoğlu katılan ünlüler arasındaydı. Yıllar sonra Bingöl’de buluşan Yol, Katırcılar, Dönüş filmi oyuncuları halkın büyük coşkusuyla karşılandı. Törene, Kültür Bakan Yrd. Hüseyin Yayman, Kalkınma Bakan Yrd. Yusuf Coşkun, AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak ve Bingöl Valisi Ali Mantı AK Parti Genel Başkanı Baş Danışmanı ve Siirt Milletvekili sinema sanatçıları, yönetmenler, oyuncular ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılışını Türk müziğinin özel seslerinden Göksel’le yapan 1. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, kapanışı, Kolpa müzik grubu ile yaptı. 

Festivalde ödül alan filmler

Birincilik ödülü: “Toprak” Onur Yağız - 15.000 TL 
İkincilik ödülü: “Hasta Bakıcı” Soner Sert - 10.000 TL 
Üçüncülük ödülü: “Darı” Ömür Yıldırım’a 7,500TL 
Juri Özel Ödül: “Kuyu” Rıdvan Yavuz

YORUMLAR 1
  • burak 6 yıl önce Şikayet Et
    müthişti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'