4. Yeşilçam Ödülleri sahiplerini buldu

4. Yeşilçam Ödülleri sahiplerini buldu. Seren Yüce’nin yönettiği ve senaryosunu yazdığı Çoğunluk filmi en iyi film ve en iyi senaryo ödülüne layık görüldü. Ödül alan diğer isimler ise şunlar oldu.

4. Yeşilçam Ödülleri sahiplerini buldu
4. Yeşilçam Ödülleri sahiplerini buldu
GİRİŞ 29.03.2011 06:15 GÜNCELLEME 29.03.2011 06:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 4. Yeşilçam Ödülleri sahiplerini buldu. Yeşilçam Ödülleri'nde Seren Yüce'nin yönettiği ve senaryosunu yazdığı Çoğunluk filmi en iyi film ve en iyi senaryo ödülüne layık görüldü.

Harbiye'deki Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı'nda gerçekleştirilen ödül töreni gecesine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda sinema camiasının önde gelen ismi katıldı. Ödül törenine girişi sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Bağış, "Türk sanatçılar Avrupa'da kendini ifade ettikçe, Türkiye'nin Avrupalı kimliğini sorgulayan bir takım kendini bilmez dar vizyonlu Avrupalılar da biraz daha hizaya gelmeye başlıyorlar." dedi.

 Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Süleyman Turan da geceye katılanlar arasındaydı. Turan, ödül törenlerinin Türk sineması için çok önemli olduğunu söyledi. Turan, "Yeşilçam giderek eski günlerine doğru dönüyor. Bu geceler de onu destekleyen geceler. Türk sinemasının kalkınması açısından, ödüller, festivaller lazım. Çok hoş bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu ödüller sinemaya devam etmek açısından destek verici olduğunu düşünüyorum. Biz şimdilerde daha çok gençlerin projelerine destek veriyoruz." şeklinde konuştu.

 Ödül törenine katılan Hande Ataizi de Türk sineması açısından ödül töreninin çok önemli olduğunu söyledi. Gazetecilerin, "Türk sineması denilince aklınıza kim geliyor?" şeklindeki soruya Ataizi, "Türk sineması denilince aklıma Türkan Şoray geliyor. Siyah beyaz filmleri seviyorum o renklerin fotoğrafik açıdan farklı bir büyüsü var ve daha nostaljik olduğunu düşünüyorum." cevabını verdi.

 Yeşilçam Ödülleri'nde görüntü yönetmeni kategorisinde birinci olan isme ödülü vereceğini söyleyen Naz Elmas da Türk sineması denilince aklına ilk gelen ismin Türkan Şoray olduğunu ifade etti. Elmas, "Böyle gecelerde olmak benim için çok önemli, izlediğim filmlerin oyuncularıyla bir arada oluyoruz. Bazen aynı setleri de paylaşabiliyoruz bu da bizim için şans oluyor elbette." diye konuştu.

 4. Yeşilçam Ödüllerin'de kategoriler ve ödül alan isimler ise şöyle;

Kültür Sanat Hizmet Ödülleri
Nebahat Çehre, İzzet Günay, Göksel Arsoy

Yeşilçam Onur Ödülleri
Türker İnanoğlu

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Av Mevsimi / Okan Yalabık

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
Av Mevsimi / Melisa Sözen

En İyi Genç Yetenek
Çoğunluk / Esme Madra

En İyi İlk Film
Çoğunluk

En İyi Sanat Yönetmeni
Yahşi Batı / Hakan Yarkın

En İyi Kurgu
Cosmos / Reha Erdem

En İyi Müzik
Kavşak / Selim Demirdelen

En İyi Görüntü Yönetmeni
Av Mevsimi / Uğur İçbak

En İyi Erkek Oyuncu
Av Mevsimi / Cem Yılmaz

En İyi Kadın Oyuncu
Eyvah Eyvah / Demet Akbağ

En İyi Senaryo
Çoğunluk / Seren Yüce

En İyi Yönetmen
Cosmos / Reha Erdem

En İyi Film
Çoğunluk

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • arifhan 13 yıl önce Şikayet Et
    Av Mevsimi - Çoğunluk. Av Mevsimi daha fazlasını da hak ediyordu, oyuncu bazında değil sadece, en iyi senaryoyu alması lazımdı, son zamanlarda izlediğim en güzel Türk filmi. Çoğunluk da her katagoride aday gösterildi, o kadar ödül alması gayet normal, alması ayıp olurdu...
    Cevapla
  • Sayginer 13 yıl önce Şikayet Et
    .... av mevsimi film olarak ödül almadı ki. oyuncuları ödül aldı ki bence hak ettiler.
    Cevapla
  • hizmetcHi 13 yıl önce Şikayet Et
    Av mevsimi. yani bu film o kadar ödül aldıye pes... inanamıyorum. sırf ödül vermek için verilen bir ödül.Komik gerçekten. şener şenin izledigim en barbat filmi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular