30. İstanbul Film Festivali açılış töreni

İstanbul Kültür Sanat Vakfınca (İKSV), Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilen 30. İstanbul Film Festivalinin açılışı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

30. İstanbul Film Festivali açılış töreni
30. İstanbul Film Festivali açılış töreni
GİRİŞ 02.04.2011 06:51 GÜNCELLEME 02.04.2011 06:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, açılış töreninde festivalin 30 yıllık hikayesini, Türkan Şoray ve İzzet Günay'dan Yeşim Ustaoğlu'na, Saadet Işıl Aksoy ve Mert Fırat'tan Serra Yılmaz'a, Mehmet Günsür'den Özgü Namal'a, Türk sinemasının tanınmış yönetmen ve oyuncuları kendi anılarıyla anlattı.

Sahnede geçmişten bugüne İstanbul Film Festivalini anlatanlar arasında Hülya Uçansu, İstanbul Film Festivalinin ''fikir babalığını'' ve 13 yıl sanat yönetmenliğini üstlenen sinema yazarı Vecdi Sayar ile festivalin ikinci yılından bu yana danışma kurulunda bulunan sinema yazarı Atilla Dorsay da yer aldı.

Törende, Beyoğlu'ndaki sinemalarla festivale 28 yıl boyunca ev sahipliği yapan ve 25 Ekim 2009'dan bu yana kapalı olan Emek Sineması ile ilgili özel bir video da yayınlandı.

Festivalin açılış konuğu, yapıtları ve yaklaşımıyla başta Gus Van Sant olmak üzere, çağdaş ve bağımsız sinemayı etkileyen usta yönetmen Bela Tarr oldu. ''Sinemanın filozofu'' olarak tanımlanan Macar yönetmen Tarr'a, festivalin ''Sinema Onur Ödülü''nü İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı verdi.

İstanbul Film Festivali'nde her yıl verilen ''Sinema Onur Ödülleri'', bu yıl Türk sinemasına yıllar boyu emek veren Ertunç Şenkay, Metin Akpınar, Zeki Alasya ve Yusuf Kurçenli'ye takdim edildi.

Ardından, Fransız yönetmen Marc Fitoussi'nin, baş rollerinde Fransız sinemasının yıldız oyuncusu Isabelle Huppert'in gerçek hayattaki kızı Lolita Chammah' ile birlikte oynadığı ''Copacabana'' adlı filmi gösterildi.

Festival kapsamında 230'un üzerinde film, 17 Nisan'a kadar Beyoğlu'nda Atlas, Beyoğlu AFM Fitaş 1 ve 4, Beyoğlu, Pera Müzesi sinemaları ile Nişantaşı CityLife ve Kadıköy'de Rexx sinemalarında gösterilecek.

(AA)

İLGİLİ HABER

Zeki Alasya: Namaz kılınacaksa açılmasın

YORUMLAR 2
  • asabi adam 12 yıl önce Şikayet Et
    MASON OLDUĞUNU. kendisi söylemişti.böyle bir insanın başka bir şey söylemesi beklenemez.buda heykelcikleri kolleksiyonu olan bu sanatçı ! eleştirdiği noktada olan biri.dünyaya mason olarak tek bir noktadan bakan bu kişi benim sanatçım değildir.
    Cevapla
  • Sabri ŞİRİN 12 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Zeki ALASYA,. Topluma mal olmuş ve toplumun %98'i müslüman olan bir Ülkenin Sanatçısı olarak bu sözünüz,hayranlıkla izlediğim siz sanatçıya yakışıyor mu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'