Film çin Yıldız Kenter'den yardım bekliyor

Edirneli genç yönetmen Batuhan Kurt, otizmli çocuklara dikkat çekmek amacıyla başlayacağı filme ''maddi ve manevi sponsor'' arıyor.

Film çin Yıldız Kenter'den yardım bekliyor
Film çin Yıldız Kenter'den yardım bekliyor
GİRİŞ 23.07.2011 12:05 GÜNCELLEME 23.07.2011 12:05

Daha öncede Edirneli Romanları konu aldığı filmi 'bahar'' 17. Adana Altın Koza Film Festivali'nde Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda finale kalmasının yanı sıra, pek çok sivil toplum kuruluşunca ödülleri bulunan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencisi, Edirneli yönetmen Batuhan Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni projesini otizmli bireylerin farkındalığı üzerine tasarladığını söyledi.

Sosyal etkileşimde ve iletişimde bozukluk, ilgi alanlarının sınırlılığı nedeniyle sosyal çevrede çok fark edilmeyen otizmli insanlara dikkat çekmek için böyle bir yola çıktığını anlatan Kurt, şunları kaydetti:

''Otizmi yaşayan bireyler çoğu zaman sosyal yaşam içerisinde kaybolup gidiyorlar, kimse onların farkında olamıyor. Kimi ya çekingen diye niteliyor onları ya da utangaç... Ama işin aslı öyle değil, bu bir ruh hali durumu, otizm farkındalığını bu toplumda yayabilirsek, otizmli bireylerin önündeki çevresel engeli kaldırmış olabiliriz.

Otizmli bir babanın elinden devlet tarafından kızının alınması ve Baba Sam'in verdiği sevgi dolu mücadelesinin anlatıldığı 'Benim adım Sam' adlı Amerikan yapımı bir filmi izledikten sonra otizm diye bir olgunun varlığını yaşadım. Ben bundan yola çıkarak böyle bir sosyal sorumluluk projesi hazırladım. Bende otizmli bireylerin farkına çok geç vardım ve bunun acısını da yaşıyorum. Benim gibi binlercesi de demekki bunun farkında değil diyerek, artık emeğimi ve zamanımı bu yolda harcamaya karar verdim.'

SENARYOSU HAZIR

Kurt, bu etkileşimin ardından duygu yoğunluğuyla ''Güneş hala yukarıda'' adını verdiği filminin senaryosunu 1 ay da yazdığını ifade ederek, ''Senaryoyu hazırlarken, bir çok kitap okudum, Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği'yle bağlantılar kurdum, bir çok seminer ve sosyal aktivitelere katıldım. Otizmli çocukları olan ailelerle görüşüp gözlemler yaptım. Bu duygu yoğunluğuyla 1 ayda da bir senaryo ortaya çıkardım. Senaryonun üzerinde Atlantik Film Yapım Şirketi'nden usta yönetmenlerden yardım aldım. Yaklaşık yarım saatlik bir film çekmek istiyorum. Filmle ilgili tüm hazırlıklarım tamam' diye konuştu.

YILDIZ KENTER'İ OYNATMAYI DÜŞÜNÜYOR

Başrolde oynaması için ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Yıldız Kenter'e teklif götüreceğini belirten Kurt, ''Filmim için pek çok ünlü isimle görüştüm. Bir çoğu da çok sıcak karşıladı zamanların uyuşması halinde hepsi bu sosyal projede yer alacaklarını belirtti. Bunlardan tiyatro oyuncuları Erdal Tosun, Taner Birsel, Şebnem Sönmez, Serdar Yeğin gibi oyuncularla görüşeceğim. Ama en çok istediğim bu filmin baş rolünde Yıldız Kenter'in oynamasını istiyorum. Ona da teklifimi sunacağım umarım benim bu heyecanımı oda paylaşır''dedi.

Filmin tamamlanması için hem maddi hem de manevi katkılara da ihtiyacı olduğunu bildiren genç yönetmen Kurt, ''Ben bir Edirneli olarak bu filme Edirnelilerin sahip çıkması isterdim. Ama kapısını çaldığım pek çok kişi dinlemeyi bile kabul etmedi. Oysaki otizmin farkındalığını Türkiye'nin batısından başlatıp doğusuna kadar yaymayı arzuluyordum. Umut ediyorum ki benim bu heyecanımı paylaşacak birileri mutlaka çıkacaktır'' diye konuştu.

Batuhan Kurt'un, Edirneli Romanları konu aldığı filmi 'bahar'' 17. Adana Altın Koza Film Festivali'nde Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda finale kalmasının yanı sıra, pek çok sivil toplum kuruluşunca ödüllendirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti