Ünye de Fatsa Arası perdeye hazır

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Dairesi Başkanlığının desteklediği mizahi belgesel ''Ünye de Fatsa Arası''nın çekimleri tamamlandı.

Ünye de Fatsa Arası perdeye hazır
Ünye de Fatsa Arası perdeye hazır
GİRİŞ 27.07.2011 17:41 GÜNCELLEME 27.07.2011 17:41

Yapımcı ve Yönetmen Esra Alkan, Proje Koordinatörü İsmail Canbulat ile Proje Danışmanı ve Metin Yazarı Esat Korkmaz'ın hazırladığı projenin final çekimleri, Ünye ve Fatsa ilçelerini birbirine bağlayan Acara yöresinde gerçekleştirildi.

Esra Alkan, yaklaşık 10 gün önce Ünye'nin Orta Çarşı Orta Cami avlusunda başladıkları çekimleri tamamladıklarını ifade etti. Ünye ve Fatsa halkının, yaşamını mizahi bir dille anlatmayı hedeflediklerini belirten Alkan, şunları kaydetti:

''Yörenin ilginç ve bilinmeyen kültürel, sanatsal, tarihsel ve yöresel zenginlikleriyle bu değerlere bağlanmış öyküleri özgün bir şekilde anlattık. Toplam 64 dakikalık mizahi belgeselin çekimlerini sorunsuzca tamamladık. Eylül ayına kadar montaj ve kurgusu bitirilecek belgesel, 13 Kasım'da 11. Frankfurt Türk Filmleri Festivali'ne katılacak. Festival'de Türkiye'den NTV'nin 'Göç' belgeseli ve 'Ünye de Fatsa Arası' ile ikisi Almanya'dan, ikisi de Avrupa'dan olmak üzere dört yabancı belgesel gösterilecek. Bu çalışma bizi de çok heyecanlandırıyor. İnşallah iyi sonuçlar elde edeceğiz.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi