Müslümanca sinema olabilir mi?

Bünyamin Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu Sinema Toplantıları'nın konuğu sinema yazarı Abdulhamit Güler, yarın saat 18.30'da TYB İstanbul'da gerçekleştirilecek programda 'Müslümanca Sinema' konusu ele alınacak.

Müslümanca sinema olabilir mi?
Müslümanca sinema olabilir mi?
GİRİŞ 23.12.2012 10:13 GÜNCELLEME 23.12.2012 10:13

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı'nın düzenlediği "Sinema Söyleşileri" Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nde devam ediyor. Bünyamin Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu programda Türk ve dünya sineması değerlendirmelerinin yanı sıra sinemada farklı arayışlar da ele alınıyor.

Pazartesi 18.30'da gerçekleştirilecek programın konuğu Haber7 sinema yazarı, Hilal TV Haber Müdürü, Film Arası dergisi yazarı Abdulhamit Güler.

Farklı gazete ve dergilerde 'Müslümanca Sinema' üzerine yazılar yazan Güler, yakından takip ettiği İran Sineması ile ilgili kitap hazırlığı içinde. Yerli sinema üzerine önemli tespitlerde bulunan yazar, sanat sineması ve popüler sinema ayrımında sanat sinemasının yanında duruyor.

Bünyamin Yılmaz ve Abdülhamit Güler'in sinema sohbeti, dikkat çekici konulara yönelecek.

Ülke sinemamızın hali pürmelalini ve sektörün son ahvalini gözlemek açısından mühim bir gösterge olan gişe verileri, bu sohbette ele alınacak. 2012'yi geride bırakırken ülkemizde kaç film gösterildi. Bunlardan kaçı yerli yapımdı. Toplam izleyici, yerli film izleyicisi ve en çok izlenen filmler gibi başlıklar altında veriler sunulacak, bu bağlamda gişe okuması yapılacak. Verilerle gişe okumasının yanı sıra yerli sinema ve 'Müslümanca Sinema' mevzuları ele alınacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı