Sinop

Sinop'ta sağlık yatırımları

14:12 26 Ağustos 2015
Sinop'ta sağlık yatırımları

Sinop Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Alper Delier, donanımlı ve son teknoloji olan 2 adet full HD laparoskopi cihazının, Atatürk Devlet Hastanesi ve Boyabat Devlet Hastanelerinin ameliyathanelerine kurulduğunu belirtti.

Delier, yaptığı açıklamada, laparoskopi cihazının halk arasında 'kameralı sistemle ameliyat' olarak bilinen teknolojinin adı olduğunu söyledi.

Günümüzde yapılan bir çok ameliyatın daha küçük ameliyat izi, daha az ağrı, daha erken normal hayata dönme gibi avantajlar sağlaması nedeniyle artık bu yöntemle yapıldığını belirten Delier, "Laparoskopik cerrahiden, başta safra kesesinin çıkarılması, kasık fıtığı, apandisit, reflü ve mide fıtığı, böbrek ve böbrek üstü bezi tümör ve kistleri, bağırsakların iyi ve kötü huylu tümörlerinde, yumurtalık kist ve rahim ameliyatları başta olmak üzere bir çok genel cerrahi, kadın doğum, ortopedi, üroloji ameliyatlarında kullanılmaktadır. Dünyada ve Türkiye'de minimal invaziv tekniklerden giderek daha fazla yararlanılmaktadır" dedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.