Sinop

Sinop Valisi Çetinkaya'nın incelemeleri

17:26 29 Ağustos 2015
Sinop Valisi Çetinkaya'nın incelemeleri

Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Ayancık'ın Zaviye köyünde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

İl Özel İdaresi tarafından köylerde yapılan yol çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Çetinkaya, Sinop'un 1980'lerden itibaren yoğun şekilde göç veren bir il olduğunu belirterek, "Özellikle Sinoplu vatandaşlarımız yaz aylarında köylerine gelmekte ve köylerin nüfusu bu yerleşik nüfusun 4-5 katına çıkmaktadır" dedi.

Çetinkaya, gelecek dönemde kırsala yönelik en önemli hizmetin asfalt yol oranının artırılması olduğunu vurgulayarak, "Burada bu konuya verdiğimiz önemin ve yapmayı planladığımız çalışmaların başlangıcı olarak sayın vekilimiz ve ilgili tüm kurumlarımızla birlikteyiz" diye konuştu.

Çetinkaya, 2015 yılı asfalt yol programında 151,70 kielometre yolun 122.70 kilımetresinin gerçekleştirildiğini, program doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini kaydederek, toplam köy yolu ağının ise bin 270 kilometresinin asfalt olup oran olarak yüzde 24.64'lük kısmına tekabül ettiğini sözlerine ekledi.

İncelemeye, AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Ayancık Kaymakamı Adem Keleş, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bülent Bayraktar, İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Müdürlüğü personeli, köy muhtarı ve köylüler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.