Sinop

Lüferin kilogramı 60 liradan satılıyor

12:38 19 Eylül 2015
Lüferin kilogramı 60 liradan satılıyor

Sinop'ta tezgahlarda yerini alan lüfer, kilogramı 60 liradan, çinekop ise 20 liradan satışa sunuluyor

Sinop'ta tezgahta lüferin kilogramı 60 lira, çinekop ise 20 liradan satılıyor.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de başlayan av sezonunun ardından balıkçıların ağlarına az da olsa lüfer takıldığını bildirdi.

Lüferin geçen yıllara göre erken görüldüğünü, bu nedenle henüz az miktarda avlandığını dile getiren Bayrak, önümüzdeki günlerde bollaşacağını umduklarını kaydetti.

Bugünlerde tutulan lüfer ve çinekopların az ama büyük olduklarını anlatan Bayrak, şunları söyledi:

"Sezon başı nedeniyle az miktarda lüfer avlanıyor. Dolayısıyla fiyatı da yüksek seyrediyor. Geçen yıl lüferin kilogramı 30 liradan satılıyordu. Bugünlerde ise tezgahta lüferin kilogramı 60 lira, çinekop ise 20 liradan satılıyor. Ayrıca 10 yıldır görmediğimiz lüferin büyüğü olan kofanayı da Karadeniz'de yeniden gördük. Balık sezonundan bu yıl çok umutluyuz. Önümüzdeki günlerde hava şartlarının balıkçı lehine olmasını bekliyoruz."

Bugünlerde palamut, hamsi ve istavritin bol avlandığını belirten Bayrak, "Kurban Bayramı dolayısıyla lüfer olmak üzere diğer balık fiyatlarında düşüş yaşanabilir. Bu, arz talep meselesi. Çok balık tutarsanız piyasa ucuz, az tutarsanız pahalı oluyor" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.