Sinop

TÜROFED Sinop Temsilcisi Yılmaz:

12:26 02 Kasım 2015
TÜROFED Sinop Temsilcisi Yılmaz:

"Sinop'ta turizm sadece yaz aylarına sığdırılıyor, iyi bir tanıtım yapılırsa bunu yılın tamamına yayabiliriz"

 Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Sinop Temsilcisi Ali Yılmaz, "Sinop'ta turizm sadece yaz aylarına sığdırılıyor, iyi bir tanıtım yapılırsa bunu yılın tamamına yayabiliriz" dedi. 

Yılmaz, Samsun Sinoplular ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği tarafından kentte bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, turizmin gelişmesi noktasında tanıtımın önemli bir yer tuttuğunu söyledi. 

 Farklı organizasyonlarla kentin turizm potansiyeline katkı sunulması gerektiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sinop'ta turizm sadece yaz aylarına sığdırılıyor, iyi bir tanıtım yapılırsa bunu yılın tamamına yayabiliriz. Tanıtım yapmak lazım. Ama bu tanıtımı yaparken de doğru ve akılcı hedefler koymak çok önemli. Özellikle kış aylarında kentimize İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden ulaşım sorunu sebebiyle pek fazla gelen olmuyor. O nedenle tanıtımlarımızı Samsun, Ordu, Amasya, Çorum gibi komşu illere yönelik artırmalıyız. Söz konusu illerden hafta sonları dahi gelecek olanlar otellerimizin kış mevsiminde kurtarabilir." 

Dernek Başkanı Gülser Övet Kesimal ise amaçlarının Samsun'da yaşayan Sinopluları kendi memleketleriyle daha fazla kaynaştırmak olduğunu belirterek, çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Toplantıya, Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ve dernek üyeleri katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.