Sinop

Oto ve halı yıkamanın kadın patronları

11:14 25 Kasım 2015
Oto ve halı yıkamanın kadın patronları

GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Sinop'ta iki kadın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldıkları destekle halı, koltuk ve oto yıkama üzerine iş yeri açtı.

Korucuk köyünde faaliyet gösteren iş yerinde taşıma ve araç kullanma dahil tüm işler, Özlem Özalp Matuk ile Kezban Batı tarafından yürütülüyor. 

Evli ve iki çocuk annesi Özlem Özalp Matuk (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş hayatına özel güvenlik personeli olarak başladığını ancak tayininin başka bir ile çıkması üzerine işini bırakmak zorunda kaldığını anlattı.

Bir süre işsiz kaldıktan sonra kendi işini kurmaya karar verdiğini dile getiren Matuk, babası da aynı mesleği yaptığı için ondan destek alacağını düşünerek bu alana girmeye karar verdiğini söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce KOSGEB'in açtığı girişimcilik kursuna katılarak belge aldığını bildiren Matuk, "Kursu tamamlayıp belgemi aldıktan sonra bu iş yerini açmaya karar verdim. KOSGEB'ten desteği almamızın ardından iki kadın olarak işe koyulduk. Şu an için her şey güzel gidiyor" dedi.

- "Tüm işleri biz yapıyoruz"

İş yerini açtıkları ilk dönemde biraz zorlandıklarını, erkek personel almayı düşündüklerini anlatan Matuk, şöyle konuştu:

"Ama daha sonra baktık iki kadın olarak işleri yapabiliyoruz. Evlere halıları almaya gittiğimizde 'Erkek elemanınız yok mu?' diye soranlar oldu. Asla pes etmedik, zor olsa da işimizi yapmaya devam ettik. Halıların temizliğini yaparak apartmanlara kendimiz taşıdık. Arkadaşım Kezban Hanım bana büyük destek sağladı. Çok çalışkan ve işini seven bir kadın." 

- "Bu iş için minibüs kullanmayı öğrendim"

Matuk, yıkanması için aldıkları halıların taşınmasında büyük bir araca gerek duyduklarını, bunun için minibüs kullanmayı öğrendiğini söyleyerek, "Minibüs açıkçası ilk etapta gözümü korkuttu. Öğrenme aşamasında çok kaza yaptım ama eğer bu işi yapacaksak minibüsü kullanmak zorunda olduğumuzu düşündüm. Şimdi çok rahat kullanıyorum. Ulaşım sorununu da bu şekilde çözmüş olduk" dedi. 

- "Bu iş, ilk iş deneyimim"

Kezban Batı (36) da ilk iş deneyimi olduğunu, Matuk'la bir vesile ile tanıştıklarını ve kendisine iş teklifinde bulunduğunu ifade ederek,  "Ev hanımıydım. 3 çocuğum var, bu zamana kadar hiçbir iş yapmadım. Sonra Özlem Hanım ile tanıştım. Birbirimize destek oluyoruz. İşe başladıktan sonra şunu da gördüm, bir kadının çalışması çok önemliymiş. Şimdilik her şey yolunda" diye konuştu. 

Batı, eşi ve çocuklarının kendisine büyük destek verdiğini, bunun kendisini çok mutlu ettiğini sözlerini ekledi. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.