Sinop

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

19:58 25 Kasım 2015
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Sinop'ta yürüyüş düzenlendi

Sinop Kadın Platformunca Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Sinop İtfaiyesi önünde toplanan yaklaşık 150 kadın, düdük çalıp çeşitli sloganlar atarak Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada platform adına basın açıklaması yapan Derya Kırmızıtoprak, kadınlar olarak bugün Türkiye ve dünyanın dört bir yanında kadın cinayetlerine, erkek devlet şiddetine karşı direnmek ve hayatlarını savunmak için sokaklarda olduklarını söyledi.

Kadınların her gün kendi hayatları hakkında karar vermek isterken erkekler tarafından öldürüldüğünü ifade eden Kırmızıtoprak, şöyle konuştu:

"2015 yılının 10 ayında 236 kadın, yakınındaki erkekler, eski kocası, sevgilisi, ağabeyi, babası, erkek akrabası ya da hiç tanımadığı bir erkek tarafından katledildi. Bizler 'Hayır' dediğimiz, boşanmak istediğimiz, savcılığa şikayette bulunduğumuz, koruma kararı aldığımız, sığınağa başvurduğumuz, erkek şiddetine karşı bağırdığımız, hatta yakınımızdaki başka kadınlara destek verdiğimiz için ölümle karşı karşıya kalıyoruz. Kadın cinayetlerine karşı isyanımızı haykırmak, erkek şiddetine 'dur' demek için ev işi, çocuk bakımı dayatmalarına kulak asmadan sokaklara çıkıyoruz. Taleplerimizi kazanıncaya kadar dayanışmaya ve mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.