Sinop

Sinop'ta kültür merkezi yapım çalışmaları

17:10 26 Ocak 2016
Sinop'ta kültür merkezi yapım çalışmaları

Sinop'ta tarihi bir evin kültür merkezi olarak kullanılması için tadilat çalışmaları sürüyor.

Belediye Başkanı Baki Ergül, Merkez Kefevi Mahallesi Kuruçeşme Sokakta bulunan Sinoplu emekli öğretmen Ayşe Semra Genç'in, vefat eden annesi Maide Kılıç’a ait tarihi ahşap evi, annesinin adı ile yaşatılması ve kültür merkezi yapılması koşulu ile Sinop Belediye Başkanlığına 2012 yılında bağışladığını hatırlattı.

Tadilat çalışmalarına başladıkları tarihi evin kültür merkezi olarak yapım çalışmasının yaklaşık 201 bin liraya mal olacağını ve yaklaşık 240 gün içerisinde tamamlanarak hizmete gireceği söyleyen Ergül, şunları dile getirdi:

"Yapılan bağıştan son derece memnu oldum. Geçtiğimiz yıllarda evinin yıkılıp gitmesinden duyduğu rahatsızlığı ve tarihin kokusuyla ve dokusuyla yaşamasına olan inancı ile bizlere evi bağışlayan sayın Ayşe Semra Genç hanıma gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile biz de hem kültürel bir hizmete imza atarak, tarihin yok olup gitmesine izin vermeyeceğiz. Geçmişte de belirttiğim gibi bu bağışın ve yapım işinin bizim dönemimize denk gelmesi büyük gurur ve şanstır. Bu bağışa ve yapılan kültür merkezine sonuna kadar sahip çıkacağımızı belirterek, tekrar Ayşe hanıma bu güzel düşüncelerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.