Sinop

Nükleer santral için oylama yapılsın önerisi

16:56 28 Ocak 2016
Nükleer santral için oylama yapılsın önerisi

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, "Madem ki 'ileri demokrasi' diyoruz. Nükleer santral yapılması düşünülen alanın en azından 30 kilometre çapında bir alanda halk oylaması yapılması ve buradan çıkan sonuca göre karar verilmesine inanmaktayız" dedi.

Derici, kentte kurulması planlanan nükleer santralin ortaklarından Fransız Engie firması Türkiye Yetkilisi Özge Özbilen ve ekibini kabul etti.

Nükleer santralle ilgili kentte farklı fikirler oluştuğunu hatırlatan Derici, şöyle konuştu:

"Madem ki 'ileri demokrasi' diyoruz. Nükleer Santral yapılması düşünülen alanın en azından 30 kilometre çapında bir alanda halk oylaması yapılması ve buradan çıkan sonuca göre karar verilmesine inanmaktayız. Ben Japonya, Fransa ve Belçika'ya gittim. Nükleer Santral ile ilgili incelemelerde bulundum. Buralarda bulunan Nükleer Santral çevresindeki yerleşim yerlerinde memnuniyet anketleri yapıldığını, halkın çoğunluğu istemezse bu santrallerin çalıştırılmadığını tespit ettim."

Özbilen, ise henüz nükleer santralle ilgili dörtlü şirketin kurulmadığını, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.