Sinop

Asak'tan balıkçılara av uyarısı

15:02 18 Nisan 2016
Asak'tan balıkçılara av uyarısı

Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Asak, denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağına tüm balıkçıların uyması gerektiğini belirtti.

Asak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu dönemlerde balıkların yumurta bırakmak için kıyıya ve sığ sulara yanaştığını söyledi.

Kıyıya yanaşan balıkların avcıların hedefi haline geldiğini ifade eden Asak, şöyle konuştu:

"Sürdürülebilir su ürünleri ve stoklarımızı korumak için her zamankinden daha hassas olmalıyız. Müdürlüğümüz tarafından av araçları ve avlanma yöntemleri başta olmak üzere, avlanan balık türlerinin boy, avlanma zamanı, avlanma yerleri ve balıkçıların yükümlülükleri ile uyulması gereken kurallara ilişkin düzenlemelerin denetimini titizlikte yürütülmektedir. Ayrıca mevcut su ürünleri stoklarımızın gelecek nesillere ulaştırılması, denizlerimizde ki su ürünlerinin tüketilmeden avlanması, işlenmesi ve değerlendirilmesi için denetim ekiplerimiz, zaman kavramı gözetilmeksizin sorumluluğunu yerine getirmeye çalışmaktadır. Balıkçılarımız ve halkımızın da duyarlı olması, kurallara uyması, uymayanları da uyarmaları büyük önem taşımaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.