Sinop

Sinop'ta sanayi işletmelerine sanayici sicil belgesi uyarısı

12:50 21 Nisan 2016
Sinop'ta sanayi işletmelerine sanayici sicil belgesi uyarısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen, sanayi işletmelerinin, sanayici sicil belgesini nisan ayı sonuna kadar doldurmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Delen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu belgeyi verilen sürede doldurmayan işletmelere, 881 lira ceza uygulanacağını söyledi.

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5'nci maddesi gereğince, sanayi işletmelerinin yıllık faaliyetlerini içeren yıllık işletme cetvelinin doldurularak bir dilekçe ekinde, yılın ilk 4 ayında müdürlüklerine vermesi gerektiğini vurgulayan Delen, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 135 firma sanayi sicil belgesini doldurarak kurumumuza ulaştırdı. 325 firma ise belgeleri daha hazırlamadı. Firmalar bu belgeleri nisan ayının sonuna kadar vermeleri gerekiyor. Aksi taktirde 881 lira para cezası ödemek zorunda kalacaklar. Firmalar ceza ödeseler de kanun gereği bu belgeyi mutlaka yine doldurma zorunlulukları var. Eğer doldurmazlarsa tekrar para cezasına maruz kalacaklar. Kendilerini tek tek telefonla arayıp bilgilendireceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.