Sinop

Sinop'ta "Naat Okuma ve Naat Yazma" yarışması

12:15 28 Nisan 2016
Sinop'ta "Naat Okuma ve Naat Yazma" yarışması

Sinop Üniversitesi tarafından düzenlenen "Naat Okuma ve Naat Yazma" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Müftüsü Mustafa Erkan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkanları, üniversite akademik ve i̇dari personeli ile öğrenciler katıldı.

İlköğretim, lise ve üniversite öğrencileri arasında iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmada naat yazma kategorisinde ilköğretim öğrencileri arasında birinciliği "Efendim" isimli eseri ile Sinop Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Rabia Nur Güneş, lise öğrencileri arasında birinciliği "Seherde Beklenen Sevgili" isimli eseriyle Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gizem Uyanık, üniversite öğrencileri arasında ise birinciliği "Ekber-i Zişan" isimli şiiri ile İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Merve Nur Yavuz elde etti.

Naat okuma yarışmasında ise Sinop Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Semra Erdem birinci, Lojistik Bölümü Öğrencisi Merve Yıldız ikinci, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Fatma Zehra Duran üçüncü oldu.

Ödül töreninin ardından konuşan Rektör Dalgın, "Bu program vesilesiyle bizlere duygu dolu anlar yaşatan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Etkinliğimize katılan değerli protokolümüze, jüri üyelerimize ve kıymetli öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.