Sinop

MHP Sinop il teşkilatının görevden alınması

19:10 06 Mayıs 2016
MHP Sinop il teşkilatının görevden alınması

MHP Sinop Eski İl Başkanı Ceyhan Demir, "Ülkeye adalet ve hukuk getirmek isteyenler, öncelikle bu demokrasi değerlerine kendileri inanmalı ve gereğini yapmalıdır." dedi.

MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan Sinop İl Başkanı Demir, parti binası önünde yaptığı açıklamada, 1 Kasım'daki seçimlerin MHP açısından büyük bir oy kaybıyla sonuçlandığını, milletvekili sayısında ciddi düşüş yaşandığını kaydetti.

Tüm bunları sindiremediklerini belirten Demir, Türk milliyetçilerinin, il ve ilçe teşkilat mensuplarının ve ülkücülerin ayağa kalkarak, genel kurul çağrısı yaptığını belirtti.

Yaklaşık 15 ay önce delegelerin iradesiyle göreve geldiklerini anımsatan Demir, "Bu görevden alma Sinop'ta ülkücülerin kenetlenmesine, birleşmesine, dava arkadaşlarımızın safları sıklaştırmasına, Sinop halkıyla kucaklaşmasına vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

Sinop teşkilatı olarak da kongre kararından yana olduklarını ve eski MHP Milletvekili Meral Akşener'i desteklediklerini ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Ülkeye adalet ve hukuk getirmek isteyenler, öncelikle bu demokrasi değerlerine kendileri inanmalı ve gereğini yapmalıdır. 'Demokrasi eşittir, Türk Milliyetçiliğidir' diyenler bir sınava girmişlerdir. Bu sınavdan nasıl çıkacaklar, bunu yakın zamanda göreceğiz. İyi yönetici zor günlerde kendini belli eder. Kırmadan, dökmeden, insanları birbirine kırdırmadan, kimseyi ihraç ettirmeden, hareketin önünü açan insanlar, yöneticilik sınavından geçerler. Kırıp döktükten sonra, yöneticilik yapmanın hiçbir ehemmiyeti bulunmamaktadır."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.