Sinop

Sinop'ta Nurettin Yıldız'ın konferansı öncesinde arbede

23:30 12 Mayıs 2016 1 Yorum Var
Sinop'ta Nurettin Yıldız'ın konferansı öncesinde arbede

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın konuşmacı olduğu "Zamanın Sabrı" konulu konferans öncesinde polis ile protestocular arasında arbede yaşandı.

Konferans öncesi Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları üyelerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik grup, basın açıklaması yaptıktan sonra konferansın yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na doğru yürüyüşe geçti. Polisin durmaları uyarısına rağmen salona 100 metre mesafede kurulan barikatları aşmaya çalışan grup ile emniyet güçleri arasında arbede yaşandı. Polisin müdahalesine rağmen barikatları aşan grup, salonun önünde protestolarını sürdürdü. Burada da önlem alan polislerle grup arasında tekrar arbede yaşandı. Daha sonra salonun ön giriş kapısında toplanan grup, slogan atarak beklemeye başladı.

Grubun bekleyişi sırasında protestocularla görüşen İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, konferansın iptal olduğu bilgisini verdi. Yapılan açıklamaya rağmen dağılmayan grup, Nurettin Yıldız'a yönelik sloganlar atmaya devam etti. Bekleyiş sırasında konferansa gelenlerle protestocular arasında da kısa süreli tartışma yaşandı. Bazı protestocular katılımcıların salona girmesine izin vermezken, tartışma polisin araya girmesiyle sona erdi.

- Vali Çetinkaya'dan açıklama

Vali Yasemin Özata Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferansın bir güvenlik zafiyeti nedeniyle değil düzenleyen tarafın isteği üzerine iptal edildiğini söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı genel merkeziyle görüşmeler yaptıklarını anlatan Çetinkaya, "Biliyorsunuz konferans İHH Sinop Temsilciği tarafından organize edildi. İHH'nın genel merkeziyle görüşmeler yaptık. Kendi talepleri doğrultusunda konferans iptal edildi. Bir güvenlik zafiyeti olduğu sebebiyle konferans bizim tarafımızdan iptal edilmedi." dedi.

- Katılımcılar oturma eylemi yaptı

Bu arada konferansa katılmak için gelenler, salonun arka kapısında oturma eylemi yaptı. Slogan atan katılımcılar bir süre bekledikten sonra dağıldı. Protestocular ise 3 saatlik eylemin ardından tekrar Uğur Mumcu Meydanı'na yönelerek, burada basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Öte yandan Nurettin Yıldız'ın Ayancık ilçesinde yapacağı konferans da tepkiler sebebiyle iptal edildi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    3 - 5 çabulcuya da güç yetiremeyecekse Müslümanlar ne diye kocaman kapalı spor salonlarında program düzenliyorlar anlamıyorum ki !
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.