Sinop

Sinop'ta Nurettin Yıldız'ın konferansı öncesinde yaşanan arbede

13:48 13 Mayıs 2016
Sinop'ta Nurettin Yıldız'ın konferansı öncesinde yaşanan arbede

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın konuşmacı olduğu "Zamanın Sabrı" konulu konferans öncesinde kentte yaşanan olaylara ilişkin, "Yasal izinleri alınmış her türlü konferansın, şiddeti ve suçu teşvik etmediği sürece engellenmesi kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, kendini bilmez, küçük bir güruhun Sinop'un kimliğiyle bağdaşmayan zorbalıklarını şiddetle kınadığını belirtti.

Hiç kimsenin başka birinin dinleme hakkını engellemeyeceğini vurgulayan Maviş, şunları kaydetti:

"Yasal izinleri alınmış her türlü konferansın, şiddeti ve suçu teşvik etmediği sürece engellenmesi kabul edilemez. Olan bir yasal hakkın zorbalıkla, vandallıkla, şiddetle gasbından başka bir şey değildir. Kimse kimsenin bir konferansı dinleme hakkını sırf konuşmacının fikirlerine katılmadığı ve karşı çıktığı için engelleme hakkına sahip değildir. Bu çağdaşlık kisvesi altında yapılan düpedüz bir faşistliktir. Konuyla ilgili İçişleri Bakanımıza gerekli bilgileri iletmiş olup, yaşananlar hakkında gerekli tahkikatlar yapılacaktır. Hoşgörü kentimiz Sinop'ta bir daha benzer olayların yaşanmamasını temenni ediyorum."

Sinop'ta, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın konuşmacı olarak katılacağı "Zamanın Sabrı" konulu konferans öncesinde, polis ile protestocular arasında arbede yaşanmış ve yaşanan olayların ardından konferans iptal edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.