Sinop

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

18:54 18 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Vali Yasemin Özata Çetinkaya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Çetinkaya, 19 Mayıs 1919'da, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde milletin şahlanışının 97. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunun milletçe yaşandığını belirtti.

"19 Mayıs, her şeyin bittiğini zannedenlere karşı azim, iman, şevk ve heyecanla ilkeli ve kararlı bir mücadelenin başarılabileceğini gösteren önemli ve tarihi bir gündür." ifadesinde bulunan Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Yüce milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı sayabileceğimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919'da yaktığı bu kurtuluş ateşi ile milletimizin var olma mücadelesi başlatılmış ve bağımsızlığa giden yolda adeta Türk milletinin kaderi çizilmiştir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine olan güvenini, kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiş, gençliğin, milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk ulusunun her zaman onuruyla yaşama kararlılığının tarihsel simgelerinden olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.