Sinop

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

22:06 23 Haziran 2016
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Eskiden devletin parasını faiz lobisi, ilaç lobisi, ihale lobisi hortumluyordu, artık milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz." dedi.

Bazı tesislerin temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere Sinop'a gelen Bakan Eroğlu, valiliği ziyaret etti.

Burada kentte devam eden ve tamamlanan yatırımlara ilişkin Vali Yasemin Özata Çetinkaya ve diğer ilgililerden bilgi alan Eroğlu, daha sonra AK Parti Sinop İl Başkanlığını ziyaret ederek partililer ile bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından İskele Meydanı'nda düzenlenen bazı tesislerin temel atma ve açılış törenine katılan Eroğlu, Sinop'a 29 müjde ile geldiklerini söyledi.

Söz konusu yatırımların toplam maliyetinin 140 milyon lira olduğunu anlatan Eroğlu, yatırımların Sinop halkına hayırlı olmasını diledi.

Eroğlu, hizmetlerini millet için yaptıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Sinop'un yüzde 64'ü orman. Dolayısıyla biz artık bu ormanları Sinop'un kalkınması için kullanacağız çünkü bizim hükümetimizin anlayışında şu var, insanı yaşat ki devlet yaşasın. Her şey millet için. O bakımdan bu müjdeyi size veriyorum. Artık ister bal ormanı, ister ceviz ormanı ister badem ormanı ne isterseniz onu yapın. Orman teşkilatı Sinop'un emrindedir. Sinop'un tabiat turizmi master planını da hazırladık. İnşallah her gelişlerinde 10 bin dolar para bırakan turistleri buraya kabul edeceğiz."

Sinop'un AK Parti hükümetleri öncesi unutulmuş bir şehir olduğunu vurgulayan Eroğlu, Erfelek Barajı'nın hükümetleri zamanında dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirildiğini dile getirdi.

Bugüne kadar yaptıkları yatırımlara işaret eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"2019 yılına kadar Sinop'ta bin 250 tesis yapacağız. Dolayısıyla devletin parası çok. Eskiden devletin parasını faiz lobisi, ilaç lobisi, ihale lobisi hortumluyordu artık milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz. Dolayısıyla devletin parası çok kardeşlerim. Allah'a şükür geçen yıl dört dörtlük büyüyorduk, şimdi yüzde 5'lik büyümeyle dünyada ilk dört sıraya giriyoruz Allah'a şükür. Türkiye'nin geleceği parlak arkadaşlar. Bu terör belasını da Allah'ın izniyle bitireceğiz. Ben bu vesile ile kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Hükümetimiz terörü bitirmede kararlıdır. Bu vesile ile bu ülke için şehit olan bütün şehitlerimize minnetimizi sunuyorum."

Konuşmasının ardından Eroğlu ve beraberindekiler Saraydüzü Barajı Sulaması, Gerze İçme Suyu İsale Hattı, Zimari Barajı ve Boyabat Ilıksu Barajı'nın temelini attı, yapımı tamamlanan 12 ayrı tesisin ise açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Eroğlu, iftar sonrası da vatandaşlara Orköy kredi sertifikalarını dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.