Sinop

Kanlıçay Havzası'nda ıslah çalışmaları

12:49 13 Temmuz 2016
Kanlıçay Havzası'nda ıslah çalışmaları

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Dikmen ilçesindeki Kanlıçay Havzası'nda yaşanan afetlere son verecek ıslah çalışmalarının 2016 yılı ek yatırım programına alındığını bildirdi.

AK Parti Sinop Milletvekili Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve DSİ Genel Müdürü ile yapılan görüşmeler sonucunda olumsuz hava koşulları nedeniyle Kanlıçay'da zaman zaman afetler yaşandığı bilgisini ilettiklerini ifade etti.

DSİ Genel Müdürlüğünce Kanlıçay Havzası ıslahının 2016 yılı ek yatırım programına alındığını dile getiren Milletvekili Maviş, şunları kaydetti:

"Kanlıçay olarak bilinen 15 kilometrelik çay, 1983 yılından bu yana birçok afete sebebiyet vermesiyle kanayan bir yaraya dönüştü. 1983 yılında yaşanan sel afetinde Dikmen merkezde 1 can kaybı olmuş, pek çok ev ve iş yeri zarar görmüştü. 2012 yılındaki selde de 18 konut ve iş yeri ağır hasar görmüş, 12 köprü yıkılmıştı. Yaklaşık 45 milyon liralık zarar oluşmuştu. Bu yıl mayıs ayında ise yaşanan afette de yaklaşık 17 milyon liralık hasar oldu."

2016 yılı Eylül ayında Karadeniz çıkış ağzından itibaren 5 kilometrelik birinci bölüm ıslah tesisi yapım ihalesine çıkılacağını ve çalışmalara başlanacağını kaydeden Maviş, "Birinci kısmın tamamlanmasını takriben ikinci ve üçüncü kısımların da yapım işlerine başlanacaktır. Dikmenli hemşehrilerime, artık yağmurun gelişini Kanlıçay'ın korkusu olmadan karşılayabilecekleri müjdesini vermek istiyorum." ifadesini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.