Sinop

Sinop'ta tarihi evler turizme kazandırılıyor

14:22 25 Ağustos 2016
Sinop'ta tarihi evler turizme kazandırılıyor

Sinop Belediyesi tarafından kentteki bazı tarihi evler restore edilerek turizme kazandırılacak.

Belediye Başkanı Baki Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kefevi Mahallesi Kuruçeşme Sokak'taki tescilli bazı evlerin hak sahipleriyle görüşülerek istimlak edileceğini söyledi.

Söz konusu sokağın yürütülece iyileştirme çalışmalarının ardından trafiğe kapatılarak bir turizm merkezi haline getirileceğini aktaran Ergül, şöyle konuştu:

"Kuruçeşme Sokak'taki tarihi evlerden biri hayırsever vatandaşımız tarafından belediyemize bağışlandı. Şimdi o evi restore edeceğiz ve 29 Ekim'de açılışını yapacağız. O sokağı sosyal yapılara hitabeden bir merkez haline getireceğiz. Yine o sokakta başka bir binayı belediye olarak yer sahipleriyle anlaşarak belli bir bedel karşılığında satın aldık. Kısa sürede başka bir binayı daha satın almak için anlaşmalarımız devam ediyor. Dolayısıyla hedefimiz bu sokakta bir konsept oluşturmak."

Ergül, belediyelerin bu tür konularda sosyal olması gerektiğini dile getirerek, güçleri yettikçe tarihi yapılara yönelik bu tür çalışmalar yapmaya gayret göstereceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.