Sinop

Sinop'ta sokak yayalaştırma çalışması başlıyor

17:57 27 Eylül 2016
Sinop'ta sokak yayalaştırma çalışması başlıyor

Sinop Belediyesi tarafından Sakarya Caddesi üzerinde yapılması planlanan sokak yayalaştırma projesi başlıyor.

Belediye Başkanı Baki Ergül, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında söz konusu projeyle ilgili bilgi verdi.

Projenin toplam maliyetinin 2 milyon lira olduğuna işaret eden Ergül, çalışmaların 1 Temmuz 2017 tarihinde tamamlanmasının planlandığını vurguladı.

Pazartesi günü itibarıyla cadde de çalışmaların başlayacağını belirten Ergül, şunları kaydetti:

"Sinop'un ana damarı olan ve bizim için oldukça önem arz eden Sakarya Caddesi için bir yayalaştırma projesi hazırladık ve tüm hazırlıklarını tamamlayarak ihale ettik. Bu proje için Sakarya Caddesi üzerinde yer alan binalarımız yeni cephe giydirmeleri ile düzenlenecek. Dış cephe işimiz için de ihale hazırlıkları tamamlandı ve önümüzdeki hafta ihaleye çıkacağız. Dış cephe düzenlemeleri için de yine esnaflarımıza ait dükkanların tabela sistemleri tek tip olacak ve modern bir hal alacak. Sakarya Caddemizin yer döşemeleri yeni yüzü ile hizmete sunulacak. Cadde üzerinde alışveriş yapan vatandaşlarımız için oturma alanları ve yeşil alanlar oluşturulacak. Şehir içi taşımacılık yapan dolmuş ve otobüsler için 3 adet 100 metre aralıklarla cepler yapılacak."

Proje hayata geçtiğinde caddenin çok modern bir hale geleceğini ifade eden Ergül, "Sakarya Caddesi artık hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız için bir cazibe merkezi haline gelecek. Bu süreçte caddeyi bütünü ile trafiğe bir süre kapatacağız. Öncelikle tüm altyapı çalışmaları yapılacak. Dış cephe, peyzaj, yer döşemeleri, yeşil alanların inşası devam edecek. Bu süreçte vatandaşlarımızı ve esnafımızı elimizden geldiğince mağdur etmeden bu işi en kısa sürede tamamlayacağız." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.