Sinop

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

13:06 28 Ekim 2016
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Maviş, mesajında, cumhuriyetin ilan edilmesinin bu şanlı milletin destansı tarihinde çok önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Savaşlarla, yoksullukla bitap düşmüş bir milletin yedi düvele ve içerisindeki hainlere karşı galip geldiği Kurtuluş Savaşı'nın önemine işaret eden Maviş, mesajında şunları kaydetti:

"Bu aziz milletin son devleti Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde bu cumhuriyeti şehitlerimizin kanlarıyla ve milletimizin destansı direnişiyle kazandığımızı tekrar hatırlamalıyız. Ayrıca ülkemizin kurucu gücü, aziz milletimiz ve şehitlerimizin bir çoğunun bugünkü gönül coğrafyalarımız Musul'dan, Kerkük'ten, Halep'ten, Şam'dan geldiğini bir kere daha idrak etmeli, bu coğrafyada devam eden zulmün sonlandırılması noktasındaki sorumluluğumuzu tekrar hatırlamalıyız. Nasıl Kurtuluş Savaşı'nda bu kahraman milletin kazandığı destan bize cumhuriyeti kazandırdıysa, 15 Temmuz da milletimizin içerideki hainlere ve dışarıdaki düşmanlara karşı sergilediği destansı direnişin milletimize daha demokratik, daha katılımcı ve milletin yönetimde daha iyi temsil edildiği bir anayasa ve sistem kazandıracaktır. Gönül coğrafyamıza huzur ve adalet kazandıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e, gazi Meclisimizin mensuplarına ve bu milletin bütün şehitlerine Allah'tan rahmet diliyor ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.