Sinop

Cumhuriyet 93. yaşında

13:19 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93. yaşında

Sinop'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kutlamalar kapsamında Sinop Valiliğinde düzenlenen programda Vali Hasan İpek, Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tebrikleri kabul etti.

İskele Meydanı'nda devam eden törende Vali İpek ve Belediye Başkanı Baki Ergül, vatandaşları ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.

İpek, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in özgürlüklerin ve eşitliğin teminatı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet rejiminde halkın gücünün üstünde başka bir güç bulunmadığını vurgulayan İpek, Cumhuriyet'in Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bırakılan en değerli miras olduğunu belirtti.

Bugün Türkiye'nin büyük atılımlar gerçekleştiren, dünya ekonomisinde ve politikasında söz sahibi olan, sürekli büyüyen ve gelişen bir ülke konumunda bulunduğuna dikkati çeken İpek, şöyle konuştu:

"Geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin gelişmesinden ve büyümesinden rahatsız olan hain odaklar eylemler gerçekleştirmekteler. Bu eylemlerden en haince olanı 15 Temmuz darbe girişimidir. Devletimizin içine sızmış FETÖ hain terör örgütü, bizim tanklarımızla bizim uçaklarımızla vatandaşlarımızı şehit etmiş, 2 binin üzerinde vatandaşımızı yaralayarak gazi olmalarına sebep olmuştur. Her türlü ırkçı, faşist terör örgütüne karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir."

Program, tören geçişi ile son buldu.

Törene, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.