Sinop

Boyabat'ta 1. Çocuk Kitapları Günleri başladı

16:58 20 Şubat 2017
Boyabat'ta 1. Çocuk Kitapları Günleri başladı

Boyabat ilçesinde belediye tarafından düzenlenen 1. Çocuk Kitapları Günleri etkinliği başladı.

İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen ve 25 Şubat'a kadar sürecek 1. Çocuk Kitapları Günlerinin açılışı törenle yapıldı.

Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, açılışta yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin topluma okuma alışkanlığı kazandırma noktasında çok önemli olduğunu söyledi.

Etkinliğin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür eden Aksoy, "Çocuklarımızdan tek isteğimiz buradaki kitapları okumaları ve okumayı alışkanlık haline getirmeleri. Toplumumuzun da kitap okumada dünya ortalamalarını yakalamasını sağlamalıyız. Burası açık kaldığı sürede tüm çocuklarımızın ikinci evi olsun." dedi.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ise dünyada iki hazine olduğunu, bunlardan birinin toprak, diğerinin ise bilgi olduğuna işaret etti.

Bilgili olabilmek için kitap okumaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Çakıcı, "Boyabat'ı kültür şehri yapacağız diyoruz, kültür şehri olabilmemiz için okumamız ve okumayı teşvik etmemiz gerekiyor, Biz sizlere değer verdiğimiz ve okumanızı istediğimiz için belediyemiz olarak bu etkinliği düzenledik. İnşallah ileriki yıllarda da bu etkinlikleri daha da geniş kapsamlı yaparak çok güzel etkinliklerle sürdüreceğiz." dedi.

Açılışa, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Mazlum, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız da katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.