Sinop

Halk oylamasına doğru

21:32 25 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, son dönemde Sinop'u üst düzey siyasilerin ziyaret ettiğini belirtti.

Maviş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanları Sinop'a davet etmelerinde iki temel nedenin olduğunu belirten Maviş, bunlardan birincisinin kente daha fazla yatırım yapılabilmesinin önünü açmak, ikincisinin ise "evet" oylarını güçlendirmek olduğunu söyledi.

Maviş, şuana kadar yapılan ziyaretlerinin tamamının çok verimli ve başarılı geçtiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hamdolsun sayın başbakanımızın Sinop programı oldukça yoğun ve kalabalık geçti. Emniyet kayıtlarına göre 14 binini üzerinde bir katılım gerçekleşmiştir. Ancak başbakanımızın Sinop'ta düzenlediği mitingden sonrası bazı siyasi partilerin temsilcileri öğrencilerin taşındığı ve o alanın özellikle seçildiği yönünde hem siyasi nezakete sığmayan yakışıksız hem de gerçek dışı bilgilerle sayın başbakanımızın buradaki başarılı mitingini karalamaya çalıştılar.

Aynı algı adalet bakanımızın ziyareti sonrası da oldu. Karayollarının sayın bakanın gelişi sırasında özellikle temizlik yaptırdığı yönünde hiçbir gerçekle ilgisi olmayan açıklamalar yapıldı. Bunlar tamamen gerçek dışıdır bilgilerdir."

- Spontane gelişen bir olaydı

Maviş, Bakan Bozdağ'an Ayancık ilçesini ziyareti sırasında kendisine hediye takdim eden bir kişiyle fotoğraf çektirdiğini anımsatarak, "Spontane bir şekilde bakanımızın vatandaşlarla selamlaştığı esnada bir vatandaşımızın bakanımıza gelerek bir hediye takdim etmesini farklı bir anlamla yorumlanarak, Türkiye kamuoyuna aktarıldı. Bakanımızın programını bu şekilde yansıtmak isteyenler oldu. Sayın başbakanımız ve sayın adalet bakanımızın programları son derece başarılı geçtiği için bir sürü yalanla algı operasyonu yapmaya çalışanlar gerçek dışı beyanlarla bu ziyaretleri gölgelemeye çalıştılar.

Ben bunu öncelikle siyasi nezakete uygun bulmuyorum. İkinci olarak Sinop'ta oluşmuş siyasi anlayış ve nezaket ortamı açısından da fevkalade sorunlu buluyorum. Üçüncü olarak bunu bir telaş durumu olarak algılıyorum. Anlaşılan bu ziyaretler bazılarında bir siyasi panik ve telaş havası oluşturuldu. O panikle yok FETÖ'cülerle fotoğraf çektirmiş, yok bakanın gelişine özel temizlik yaptırıldı gibi yakışıksız şeyler ortaya atıldı." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.