Sinop

DP Genel Başkanı Uysal:

12:40 04 Nisan 2017
DP Genel Başkanı Uysal:

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin milli güvenlik şemsiyesinin demokrasi ve adalet olduğunu belirterek, "Partimizin iddiası herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye'yi ortaya çıkarabilmektir." dedi.

Uysal, düzenlediği basın toplantısında, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesi ülkenin farklı noktalarında vatandaşlarla bir araya gelerek, yeni anayasa hakkında bilgilendirdiklerini söyledi.

Vatandaşın onayına sunulacak yeni anayasanın ülkenin birlik ve beraberliğine katkı vermeyeceğini, aksine toplumu ayrıştıracağını öne süren Uysal, bu nedenle yeni anayasaya "hayır" dediklerini belirtti.

Uysal, yeni anayasanın ülkeyi dar bir grubun devleti haline getireceğini savunarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin milli güvenlik şemsiyesi demokrasi ve adalettir. Parti olarak iddiamız herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye'yi ortaya çıkarabilmektir. Bu ülkenin geçmişini yok sayanların 'yeni Türkiye' diyerek adeta Türkiye'nin kuruluşunu 3 Kasım 2002'de başlatanların, ülkeyi getirdiği yer ortadadır. Bugün terör örgütleriyle komşu bir ülkesiniz. Çözüm Süreci adı altında PKK'nın manyetik alanı içerisine milyonlarca insanı kaptırdınız. Diyarbakır'da Türk milleti lafını bile ağzınıza alamaz haldesiniz. Açık yüreklilikle söylüyorum, burası Türkiye Cumhuriyeti devletidir ve bu millet de Türk milletidir. Türk milleti diyemeyenlerin bu ülkeyi yönetme hakkı yoktur."

Türkiye'nin ekonomik, siyasal ve toplumsal olarak dar kalıplar içerisinde hapsedildiğini öne süren Uysal, "Türkiye 16 Nisan'da ya lig düşecek ya da tarihi yürüyüşüne devam edecek. Sadece üreten bir Türkiye değil aynı zamanda yurt dışından refah transfer eden bir ülke olarak yeniden kodlanacağı tarihi bir zaman dilimi var. Bugün Türkiye gerçek gündemini konuşamaz haldedir. Demokrasi açığınızı tek adam rejimiyle kapatamazsınız. Demokrasi açığınızı evrensel değerler, Türk demokrasisinin olgunlaşmış tarihi tecrübesiyle beraber bu toplumun, demokratik ve hukuki kanalarla meseleleri aktarabileceği mekanizmaları daha da işler hale getirerek kapatabilirsiniz." ifadesini kullandı.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.