Sinop

Sinop'ta "Çizimlerle 40 hadis" resim sergisi

15:42 17 Haziran 2017
Sinop'ta "Çizimlerle 40 hadis" resim sergisi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından organize edilen "Çizimlerle 40 hadis" resim yarışmasına katılan eserler, Sinop'ta sergilendi.

TÜGVA Sinop Temsilcisi Fatih Özcan, Alaaddin Camisi'nin avlusunda gerçekleştirilen serginin açılışında, il genelindeki ortaokullar arasında düzenlenen yarışmada 100 eser arasından 25 eserin seçildiğini söyledi.

Yapılacak değerlendirme ile bu eserler arasından ilk 3'e gireceklerin Türkiye finaline gönderileceğini belirten Özcan, "Çocuklarımız hadisleri hayal dünyalarında geliştirerek ortaya bu eserler çıktı. Seçilen eserler Türkiye finalinde inşallah ödüle layık görülür. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Alaaddin Camisi avlusunda akşam "Ümmet iftarı" etkinliği de düzenleyeceklerini dile getiren Özcan, şunları kaydetti:

"TÜGVA üyesi gençler ve davetliler, iftarını hurma, su ve çorbadan oluşan menüyle açacak. Bu iftarı tek bir ümmet olduğumuzu hatırlatmak için yapıyoruz. Peygamberimiz gibi mütevazı bir iftar sofrasında buluşarak hem ramazan ayındaki israfa dikkati çekmek hem de İslam coğrafyasının içinde bulunduğu içler acısı duruma karşı Müslüman kardeşlerimizle dua etmek amacıyla bir araya geleceğiz. Tüm Sinop halkını iftarımıza bekliyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.