Sinop

Dünya Çocuk Kitapları Haftası

17:18 15 Kasım 2017
Dünya Çocuk Kitapları Haftası

Sinop'ta, Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesinde "Kitap Okumanın Hayatı Nasıl Değiştireceği" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Kütüphane salonunda yapılan söyleşide yazar Arzu Kayhan, öğrencilerle bir araya geldi.

Kayhan konuşmasında, çocukların dijital ortamdan gerçeğe yaklaşmaları için mutlaka kitap okumaları gerektiğini belirtti.

Geçmiş yıllarda teknolojinin fazla yayılmadığından ötürü çocukların daha çok kitap okunduğunu ifade eden Kayhan, şöyle konuştu:

"Bizde kitap okuyarak gerçeğe dokunarak öğreniyor ve konuyu daha yakından biliyorduk. Teknoloji arttı ve bu durum biraz yok oldu. Bunu geri getirebilmek için de en önemli araç kitap okumak. Öğrencilerimize kitabın önemini anlatarak, onlara kitap okuma alışkanlığını kazandırarak gerçeğe dönüş yapabiliriz. Çocuklarımız telefon, bilgisayar ve televizyon gibi sadece görüntü ve fotoğraflardan oluşan iki boyutlu ortamların etkisinde kalıyor. Bu ne zaman üç boyuta geçer. Kitap okuyarak. Boyutu ve derinliğini anlayabildiğiniz zaman onun etrafındaki dünyayı da anlayabilirsiniz. Dolayısıyla okuduğunuz kitapla gerçek dünya içerisinde hissederek, dokunarak, anlayarak yaşamaya çalışırsınız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.