Sinop

Sinop İl Müftüsü Sağlam, ilk resmi nikahı kıydı

19:17 29 Aralık 2017
Sinop İl Müftüsü Sağlam, ilk resmi nikahı kıydı

Boyabat ilçesinde öğretmen damat ve gelin, Müftülükte kıyılan ilk nikahla dünya evine girdi.

Boyabat'da her ikiside öğretmen olan Fuat Kapkın ve Seniha Acun çiftinin nikahını, İlçe Müftülüğünde düzenlenen törenle, Müftü İsa Sağlam kıydı.

Şahitlerin huzurunda metni okuyan Sağlam, evlenme kütüğünü imzalattıktan sonra evlilik cüzdanını çifte, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan verdi.

Sağlam, burada yaptığı konuşmada, Sinop'ta ilk resmi nikah kıyan müftü olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Gelin ve damada ömür boyu mutluluklar dileyen Müftü Sağlam, "Daha önce resmi nikah merasimlerine seyirci ya da şahit olarak katılıyorduk. Allah bugün bize resmi nikah kıymayı nasip etti. Bu yuvanın İslam ahlakı üzerinde ömür boyu devam etmesini, vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı nesiller gelmesini diliyorum. Allah hayırlı uğurlu, mübarek eylesin." dedi.

Sağlam, törenin sonunda yeni evlenen çifte Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Damat Kapkın da yasa çıktığından sonra Sinop ve ilçelerinde henüz müftülüklerde resmi nikah kıyılmadığını öğrenince, ilk imza atan çift olmayı istediklerini belirterek, "Nikah tarihi netleşince müftülüğe gelip nikah kıyılıp kıyılmadığını sordum. Allah nasip etti. Bu mutlu günümde mutluluğumu paylaşan müftülük personeline teşekkür ediyorum." dedi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.