Sinop

Sinop'tan kısa kısa

17:03 10 Mayıs 2018
Sinop'tan kısa kısa

Sinop Müftülüğü tarafından Kur'an kursları yararına kermes düzenlendi.

Alaaddin Camisi avlusunda açılan kermesten elde edilecek gelir, kurslara aktarılacak.

İl Müftüsü Hayri Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, gıda üzerine açılan kermesin hayırseverlerin ve din görevlilerinin destekleriyle düzenlendiğini söyledi.

Kermesten elde edilecek gelirin Müftülüğe bağlı Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler ve diğer ihtiyaçlılar yararına kullanılacağını belirten Çelik, "Buradaki amacımız hem hafızlık kurslarımızı tanıtmak, hem de dostlarımızın, vatandaşlarımızın katkılarıyla yapılacak çalışmalara katkı sağlamak. Vatandaşlarımız da kermes alanına gelerek bize destek ve katkıda bulunuyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

- Engelliler Haftası

Vali Hasan İpek, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

İpek mesajında, engelliliğin önlenmesinde toplumun aydınlatılmasının büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Engelli vatandaşların toplumla bütünleşmesi için devletin imkan ve kaynaklarının yanında milletin el ve iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden İpek, şunları kaydetti:

"Devletimiz bu kapsamda sosyal devlet olmanın bir gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır. Son yıllarda engellilere yönelik çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmetleri, danışmanlık ve destek hizmetleri, ilimizde ilgili kurumlarımızca yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama aktif olarak katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Bu düşüncelerle, her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum."

- Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Boyabat ilçesinde Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen programda, trafikle ilgili çeşitli materyallerin yer aldığı stantlar açıldı.

Boyabat Fatih İlkokulu öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte, öğrencilere ve ziyaretçilere stantlardaki yetkililer tarafından trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak, broşür ve kitapçık dağıtıldı.

Programa, Kaymakam Fatih Aksoy, Belediye Başkan Vekili İsa Bağcı, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İrfan Erbaş, karayolları yetkilileri, belediye çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.