Sinop

Liselilerden örnek davranış

17:49 11 Mayıs 2018
Liselilerden örnek davranış

Sinop'ta bir grup lise öğrenicisi, velilerinin de desteğiyle hazırladıkları gıda ürünlerini kent merkezinde açtıkları stantta satarak okullarındaki maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarına destek sağlıyor.

Sarı Saltuk Anadolu Lisesinde öğrenim gören bir grup lise öğrencisi, okullarındaki aileleri maddi sıkıntı yaşayan arkadaşlarına destek sağlamak için bir araya geldi.

Okul yönetimiyle görüşen öğrenciler, daha sonra kendileri ve velileri tarafından hazırlanan gıda ürünlerini kent meydanında açtıkları stantta satışa sundu.

Öğrenciler, burada satışı yapılan ürünlerden gelecek gelirle özellikle üniversite sınavlarına hazırlanan arkadaşlarına maddi destekte bulunacak.

Sarı Saltuk Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi İrem Karabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarında maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarının bulunduğunu söyledi.

Onlara destek amacıyla bir araya geldiklerini vurgulayan Karabaş, okul idaresiyle yaptıkları görüşmeden de olumlu sonuç aldıklarını anlattı.

Daha sonra konuyu velileriyle paylaştıklarını ifade eden Karabaş, "Anne ve babalarımız da bizi çok desteklediler. Arkadaşlarımla kendi yaptığımız ürünlerin yanına ailelerimiz tarafından yapılan ürünleri de ilave ettik. Kent meydanında açtığımız standımızda bu ürünleri satışa sunduk. Umarım arkadaşlarımıza yardımcı olabiliriz. Çünkü gelecek eğitim hayatları için bu çok önemli." diye konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Nuran Bilgin Akın ise, Sinoplu vatandaşların ürünlere yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, öğrencileri örnek davranışlarından dolayı tebrik etti.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.