Sinop

Suudi Arabistanlı Tarik bisikletle Türkiye turunda

12:27 09 Ağustos 2018
Suudi Arabistanlı Tarik bisikletle Türkiye turunda

Bisiklet ile Türkiye turu yapmak üzere ülkesi Suudi Arabistan'dan 12 Mayıs'ta yola çıkan 6 çocuk babası Ziyad Tarik, kilometrelerce yol katettikten sonra Sinop'a geldi.

Tarik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar elektrik işiyle uğraştığını ve geçen yıl emekliye ayrıldığını söyledi.

Emekliye ayrılmasının ardından çeşitli ülkelere bisikletle gitmeyi planladığını anlatan Ziyad Tarik, bu ülkeler arasında ilk ziyaretini Türkiye'ye yaptığını dile getirdi.

Sinop'a geliş sürecine ilişkin bilgi veren Tarik, "Gezdiğim noktalardan özellikle Karadeniz Bölgesi'nin doğal güzelliği beni çok etkiledi." dedi.

Tarik, turunu İstanbul'da tamamlamayı planladığını belirterek, "Tura başlamadan önce incelediğim ülkeler arasında en güzelinin Türkiye olduğuna karar verdim. Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla kesinlikle doğru karar vermişim. Burada insanlar çok iyiler. Benimle sohbet ediyorlar, yemek ve çay ikramında bulunuyorlar. Ayrıca Türkiye'nin görülmesi gereken çok yerleri olduğunu öğrendim. Gerçekten cennet gibi bir ülke." diye konuştu.

En büyük hayallerinden birini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Tarik, başka ülkeleri de ziyaret etmeyi planlandığını kaydetti.















YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.