Şırnak

Şırnak'a atanan öğretmenler çiçekle karşılandı

15:22 18 Eylül 2015
Şırnak'a atanan öğretmenler çiçekle karşılandı

Milli Eğitim Bakanlığınca 2015 Eylül ayı ilk atama döneminde çekilen kuralar sonucunda ataması İdil ilçesine yapılan öğretmenler çiçeklerle karşılandı.

Bakanlıkça İdil'e atanan 343 öğretmenden bazıları, göreve başlama işlemlerini yapmak üzere ilçeye geldi.

İdil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan tarafından oluşturulan komite üyelerince karşılanan öğretmenler, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı duygusal anlar da yaşadı.

Gözyaşlarına hakim olamayan öğretmenlerden Yeliz Akyıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'dan geldiğini, Şırnak'a atandığını duyunca önce çok şaşırdığını söyledi.

"Yolda gelirken kafamızda birçok soru işareti vardı ama buraya gelince çok rahatladık. Herkes çok yardımcı oldu" diyen Akyıldız, tüm tedirginliğinin ilçeye ayak bastıktan sonra sona erdiğini belirtti.

Mersin'den gelen öğretmen Derya Bıçakçı da Şırnak'ın tercihleri arasında olmadığını, İdil'e atandığını duyduğunda ise çok ağladığını dile getirdi.

Bıçakçı, "Yoldayken de çok ağladım. Ailem tedirgindi. Burada çalışan arkadaşlarım güzel şeyler söylemişti. Geldim, gördüm ve çok rahatladım" diye konuştu.

- "Öğretmen arkadaşlar gönül rahatlığıyla gelebilirler"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan, ilçeye atanan öğretmenlere başarı dileklerini iletti.

Mehmet Şirin Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerin karşılanması için komite kurduklarını ifade ederek, atanan öğretmenlerle irtibata geçerek onları karşıladıklarını ve barınma ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olduklarını aktardı.

"İlçemizde hiçbir sıkıntı yoktur. Öğretmen arkadaşlar gönül rahatlığıyla gelebilirler. İlçemize gelenler ağlayarak gelir, giderken de ağlayarak giderler" ifadelerini kullanan Aslan, ilçe insanının son derece misafirperver olduğunu da kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.