Şırnak

Şırnak'a yapılan öğretmen atamaları

16:40 18 Eylül 2015
Şırnak'a yapılan öğretmen atamaları

Şırnak Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, kente atanan 2 bin 16 öğretmen ile öğretmen açığının tamanına yakınının giderildiğini söyledi.

Alagöz, yaptığı açıklamada, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan atamalarla ildeki öğretmen sayısının 7 bin 800'e ulaştığını belirtti.

- "Öğretmen açığımızın yüzde 95'i giderilmiş oldu"

Atamaların Şırnak için ciddi bir gelişme olduğunu vurgulayan Alagöz, "Bakanlığımız 37 bin atamadan 2 bin 16'sını Şırnak'a yaptı. Bunun için Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Şırnak'a atanan 2 bin 16 öğretmen ile öğretmen açığımızın yüzde 95'i giderilmiş oldu" dedi.

Alagöz, 39 öğretmenin de kurumlar arası ataması yapıldığını, en çok atamanın 332 ile sınıf öğretmenliğinde yapıldığını vurgulayarak, "Branşlardan İngilizce 229, Türkçe 136, okul öncesi 136, matematik 134, Fen Bilimleri ve Teknoloji 131 ve beden eğitimi 108 öğretmen atandı. İl genelinde öğretmen açığımız 400'e düştü" ifadelerini kullandı. 

Branş bazında öğretmen açığının olmadığını aktaran Alagöz, ilin mevcut normunun 8 bin 325 olduğuna işaret ederek, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminin kentte daha iyi geçeceğini düşündüğünü kaydetti.

- "Eğitim için 30 milyon liralık yatırım söz konusu"

Okulların eğitim ve öğretime hazır olduğunu anlatan Alagöz, "119 okulumuzda onarım tamamlandı. Okullar açılmadan diğer okullarda da onarım tamamlanmış olacak. Merkez ile Silopi, Cizre ve İdil'de yeni teslim edilen okullarımız var. İlimizde eğitim için devam eden 30 milyon liralık ciddi bir yatırım söz konusu" değerlendirmesinde bulundu. 

Alagöz, atanan öğretmenlerin karşılanması için bir komite oluşturduklarını belirterek, öğretmenlerin kente yerleşmeleri ve görev başlamalarıyla ilgili tüm sürecin bu komitenin yardımıyla gerçekleştirileceğini aktardı.

Bu kapsamda okul müdürleriyle de bir toplantı yaptıklarını ifade eden Alagöz, "İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de aynı duyarlılığı gösterecekler. Öğretmenlerinizin açıkta kalmaması için gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Okul müdürleri de aynı hassasiyeti göstererek gerekirse öğretmenlerimizi evlerinde misafir edecekler" diye konuştu. 

- "Şırnak'ta gönül rahatlığıyla görev yapacaklar"

Bölgede yaşanan olaylardan toplumun tüm kesimleri gibi öğretmenlerin de etkilenebileceğini dile getiren Alagöz, şunları söyledi:

"Hiçbir öğretmen arkadaşımızın sırf öğretmenliğinden dolayı bir yerde rahatsız edildiğini yada herhangi bir örgüt tarafından tehdit edildiğini duymadım. Böyle bir şikayet bize ulaşmadı. Beni arayan öğretmen arkadaşlarıma şu mesajı veririm, Türkiye'nin 81 ilinde eğitim-öğretim nasıl planlanmışsa ilimizde de 28 Eylül'de eğitim-öğretim başlayacaktır. Tüm öğretmenlerimiz gönül rahatlığıyla Türkiye'nin diğer illerinde olduğu gibi Şırnak'ta da aynı huzur ve gönül rahatlığıyla görev yapacaklardır. Biz de onların yanındayız. Devletimiz, halkımız, velilerimiz öğretmenlerimizin yanındadır. Desteklerimiz onlarla olacaktır."

Bölge insanının misafirperver olduğuna işaret eden Alagöz, öğretmenlerin Şırnak'a hizmet için geldiğini, bölge insanlarının da onlara yüreğini açacağını aktardı.

Alagöz, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının şimdiden hayırlı olması temennisinde bulunarak, Şırnak'a atanan öğretmenlere de görevlerinde başarı diledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.