Şırnak

Şırnak Valisi, kente atanan öğretmenler ile kahvaltıda buluştu

13:45 10 Ekim 2015
Şırnak Valisi, kente atanan öğretmenler ile kahvaltıda buluştu

 Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı son atamayla Şırnak'ta göreve başlayan 350 öğretmen ile kahvaltıda bir araya geldi. 

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla bir otelde düzenlenen kahvaltıda Su, öğretmenlere "Şırnak'a hoş geldiniz" dedi.

Yeni atanan öğretmenlerin kente katkıda bulunacağını ifade eden Su, "Öğretmenlerin gayretiyle şehrin eğitimi daha iyi hale gelecek" dedi.

Şırnak'ın Nuh Peygamberin gemisinin oturduğu Cudi Dağı'na ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Su, "Yani insanlığın yeniden başladığı bir şehre geldiniz, bir çok ilahi hadisenin yaşandığı bir şehre geldiniz. Buradaki önemli yerleri ziyaret edeceksiniz. Öğrencilerinize bunları da anlatacaksınız'" diye konuştu. 

Vali Su, öğretmenliğin, insanın yetişmesindeki faktörü nedeniyle dünyanın en önemli mesleği olduğunu kaydetti. 

Toplantıya katılan öğretmenler ise Şırnak'a atandıkları için duydukları mutluluğu dile getirdi.

Bolulu sınıf öğretmeni Özge Sark, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu ve Şırnak'a isteyerek geldiğini belirtti.

Öğrencilerine layık olmaya çalışacağını ifade eden Sark, "Şırnak'taki arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine buraya geldim. Şu anda her şey yolunda. Malum olaylardan dolayı herkes biraz tedirgin ama biz pek etkilenmiyoruz. Öğretmenler olarak herhangi bir sıkıntı yaşamadık şu ana kadar. Yaşamayacağımızı da düşünüyorum" diye konuştu.

İstanbul’dan gelen fen bilgisi öğretmeni Mesut Pot ise haberlerden izlediği Şırnak'a gelmeye ilk başta çekindiğini ancak göreve başladıktan sonra kenti sevdiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.