Şırnak

Şırnak Valisi Su:

14:49 28 Ekim 2015
Şırnak Valisi Su:

"Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenler, huzurumuzu, birliğimizi, dirliğimizi bozmaya teşebbüs edenler, milletimizin birliği ve beraberliği sayesinde bertaraf olacaktır"

Vali Ali İhsan Su, "Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenler, huzurumuzu, birliğimizi, dirliğimizi bozmaya teşebbüs edenler, milletimizin birliği ve beraberliği sayesinde bertaraf olacaktır" dedi.

Şırnak Şehit Aileleri ve Geçici Köy Korucuları Federasyonunca bir otelde düzenlenen toplantıda geçici köy korucularıyla bir araya gelen Vali İhsan Su, katılımcıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda birlik ve beraberlik içinde olunmasını isteyen Su, bölge insanının misafirperver ve candan olduğunu ifade etti.

Huzuru bozmak isteyenlere karşı çelik bir iradeyle karşı koymaya devam edeceklerini belirten Su, "Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenler, huzurumuzu, birliğimizi, dirliğimizi bozmaya teşebbüs edenler, milletimizin birliği ve beraberliği sayesinde bertaraf olacaktır" diye konuştu.

- "Saflarımızı sıklaştırmamız lazım"

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ise Türkiye üzerinde uluslararası güçler tarafından oyun oynandığını, ülkemizin zor ve hassas bir süreçten geçtiğine işaret etti.

Vatandaşlarımızın bu oyunların farkına varmasını isteyen Sözen, şunları söyledi:

"Bugün Suriyeli, Iraklı kardeşlerimiz bize sığındı. Allah'a çok şükür, Osmanlı'nın ve ümmetin son kalesi onlara kucak açtı. Bizim sığınacağımız başka bir memleket, gideceğimiz başka bir ülke yok. Bu nedenle tıpkı namaza durduğumuz gibi saflarımızı sıklaştırmamız lazım. Aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara fırsat vermemiz lazım."

- "1 Kasım'da demokratik tepkimizi en güzel şekilde vereceğiz"

Sözen, Kürt, Zaza ve Arap halklarının iç içe yaşadığın belirterek, şunları kaydetti:

"Haklarımızı koruduğunu iddia eden insanlar, bugün bize en büyük zararı vermektedirler. Menfezlerimiz havaya uçuruluyor, yollarımız günlerce kapalı tutuluyor. Birileri bizi kandırmasın arkadaşlar. Bir, beraber ve kardeş olalım. Şırnak'ta köy korucuları olarak bir yumruk gibi olduğumuz taktirde, Allah'ın izniyle Şırnak huzurlu bir kent olacak,. Ama bunlar kandan, gözyaşından, işsizlikten besleniyorlar. Bize, 'bu ülkeden defolup gideceksiniz, sizi tükürükle boğacağız' diyenlere, bize kurşun sıkmak için teröre silah taşıyanlara, 1 Kasım'da demokratik tepkimizi en güzel şekilde vereceğiz."

Daha sonra Vali Su, Sözen'e, Hazreti Nuh'un gemi maketini hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.