Şırnak

24 Kasım Öğretmenler Günü

21:02 24 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Şırnak Valiliğince, Öğretmenler Günü dolayısıyla kentte görev yapan 600 öğretmene yemek verildi. 

Bir otelde düzenlenen yemek programına, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, vali yardımcıları Ümit Altay, Turan Bedirhanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, il ve ilçelerde görev yapan 600 öğretmen katıldı.

Bir grup öğretmenle aynı masada oturan Vali Su, onlarla sohbet etti.

Vali Su, daha sonra yaptığı konuşmada, Öğretmenler Gününü kutlayarak, "Sizler bizim eli öpülesi fedakar, gayretli ve cefakar öğretmenlerimizsiniz. Sizlere minnettarız" dedi.

Öğretmenlik mesleğinin öneminde değinen Vali Su, şöyle konuştu:  

"İlimizde memleketinizden uzak ama hizmet şevkiyle ve aşkıyla, gayretiyle yavrularımıza, çocuklarımıza ve öğrencilerimize bir şeyler öğretmenin, bunları yetiştirmenin gayreti içerisindesiniz. Gerçekten çok önemli bir iş yapıyorsunuz, dünyanın en önemli işi insan yetiştirmek sizin ham maddeniz tabiri caiz ise insan, bu yüzden en önemli ham maddeyi işleyenin işi, en önemli iştir. Marangoz tahtayı işliyor, heykeltıraş bir taşı işliyor, sarraf ya da kuyumcu  mücevher işliyor ama hepsine değer veren değer katan hepsini değerli hale getiren insandır. İşte sizde insanı işliyorsunuz bu bakımdan ülkemiz geleceğini kuracak olan geleceğini inşa edecek olan ve tüm dünyada da dünyanın geleceğini inşa edecek olan siz değerli öğretmenlerimizsiniz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.