Şırnak

Silopi'deki terör operasyonu

16:48 06 Ocak 2016
Silopi'deki terör operasyonu

Terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesindeki vatandaşlara gıda yardımı devam ediyor

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerinin vatandaşlara gıda yardımı sürüyor.

İlçede uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin teröristlerden temizlenmesi amacıyla başlatılan, "Şehit Polis Muhammet Onur" operasyonu sürüyor. 

Polis ve jandarma ekipleri, zırhlı araçlarla terör örgütü PKK mensuplarından temizlenen, Yeşiltepe Mahallesi'nin Sanat Sokağı ile Nuh Mahallesi'nin 58. sokağında ikamet eden ailelere yardım dağıttı. 

Kendilerine verilen ve içerisinde makarna, pirinç, süt, bulgur, mercimek, salça, yağ, zeytin ve un ile çocuk maması, çocuk bezi ve diğer hijyen malzemelerinin bulunduğu paketleri alan vatandaşlar, memnuniyetlerini ifade etti. 

- 1 milyon lira tutarında gıda yardım dağıtıldı

Operasyonların başladığı ilk günden beri düzenli olarak yapılan yardımlarda öncelik, 155 polis imdat hattına ulaşarak talep edenlere veriliyor. Adres bilgileri alınan evlere zırhlı araçlarla giden güvenlik güçleri yardımları teslim ederken, günde 6 bin ekmeğin dağıtımını gerçekleştiriyor.

Sokağa çıkma uygulamasının başladığı günden bu yana dağıtılan gıda yardımının maliyetinin 1 milyon lirayı aştığı belirtildi.

Vatandaşlardan Sait Tutuk (42) gazetecilere yaşadıkları sıkıntıyı, "Günlerdir ilk defa sokağa çıkıyorum. Hiç bir şeyimiz kalmamıştı. Sadece barış ve huzur istiyoruz" ifadeleriyle anlattı. 

Lokman Tayboğa da evinin kullanılamaz hale geldiğini, bu nedenle amacasına ait eve yerleşmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Bu arada, teröristlerin sokak ve evlere döşediği el yapımı patlayıcıların imhası sırasındaki şiddetli patlamalar nedeniyle vatandaşlar da çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyor. 

Teröristlerin saldırıları nedeniyle ilçeden ayrılmak isteyen ilçe sakinleri ellerinde taşıdıkları beyaz bez parçası ile polis merkezlerine ulaşıyor. Buradan Silopi Spor Salonuna götürülen vatandaşlar, kayıtları alındıktan sonra araçla gitmek istedikleri yerlere ulaştırılıyor.

Güvenlik güçleri de kontrolünü sağladıkları mahallelerdeki barikatları "Kunduz" isimli paletli araçlarla temizliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.