Şırnak

Şırnak'taki terör saldırısı

12:47 18 Ocak 2016
Şırnak'taki terör saldırısı

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırının ardından kaldırıldığı hastanede şehit olan 3 polis memuru için tören düzenlendi.

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törende, hastane morgundan alınan şehit polis memurları Mahmut Bilgin, Ersin Yıldırım ve Gültekin Tırpan'ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konulduktan sonra özgeçmişleri okundu ve dua edildi.

Polis memuru Ümmügülsüm Güler, yaptığı konuşmada, şehitlerin namus ve şeref için al bayrağı kefen bildiğini belirterek, vatan ve milleti uğruna şehit olduklarını söyledi.

Törenin ardından şehit Bilgin'in cenazesi Ankara'ya, Yıldırım'ın Gaziantep'e, Tırpan'ın ise Amasya'ya gönderildi.

Törene, Vali Ali İhsan Su, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehitlerin meslektaşları ile geçici köy korucuları da katıldı.

Alanya Caddesinde, PKK'lı teröristlerce zırhlı polis aracının geçişi esnasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi ve ardından uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu yaralanan 7 polis memurundan 3'ü tedavi altına alındığı Şırnak Asker Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.