Şırnak

Silopi'deki terör operasyonu

09:32 27 Ocak 2016
Silopi'deki terör operasyonu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde cami, okul ve sağlık merkezi binalarındaki tahribat PKK'lı teröristlerin saldırısının boyutunu ortaya koydu.

İlçede teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, patlayıcıların imha edilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından arama tarama faaliyetleri devam ediyor. Güvenlik güçleri, teröristlerce tuzaklanan patlayıcıları etkisiz hale getiriyor.

Terör saldırılarının yoğun olduğu Şehit Harun Boy, Başak, Barbaros, Nuh, Cudi, Karşıyaka, Yeşiltepe ve Yenişehir mahallelerinde başta cami, sağlık ocağı ve okul binalarının bazıları kullanılamaz hale geldi.

Cudi Mahallesi'nde roketatar mermisi isabet eden Firdevs Camisi ile teröristlerce üs gibi kullanılan Hazreti Bilal Camisi'nde büyük tahribat oluştu.

Operasyon sırasında Başak ve Nuh mahallelerindeki Gazi Paşa İlkokulu, Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu ile Halk Eğitim Merkezi'ni mevzi olarak kullanan teröristler, bina duvarlarını yıkıp, içindeki eşyalara zarar verdi.

Nuh Mahallesi'ndeki 3 Nolu Aile Sağlık Merkezi de PKK'lı teröristlerce ateşe verilmesi dolayısıyla tamamen yandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.