Şırnak

Terör mağduru öğrenciye kitap desteği

17:29 14 Şubat 2016
Terör mağduru öğrenciye kitap desteği

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör mağduru öğrenciye Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) hazırlık kitapları hediye edildi.

İlçede kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyonlar sırasında teröristler tarafından evleri yakılan ve çıkan yangında kitapları yanan Hacer Kaplan'a, yine kendisini gibi üniversiteye hazırlanan Adem Çakmakçı, kitap desteğinde bulundu.

Çakmakçı, yaptığı açıklamada, ağabeyi Ahmet Kaplan'la yaşayan Hacer'in kitaplarının yandığını öğrendiğini ve kendisine yardımcı olmak istediğini söyledi.

Kitapları kendi imkanıyla satın aldığını belirten Çakmakçı, şöyle dedi:

"Birçok komşumuzun evi yandı, maddi ve manevi mağduriyet yaşadılar. Hacer Kaplan'ı çok iyi anlıyorum. Ben de YGS'ye hazırlanıyorum. Ben ve Hacer gibi YGS'ye hazırlanan komşularımıza hazırlık kitapları desteğinde bulunduğum için mutluyum. Umarım hep beraber YGS'de başarı elde ederiz."

Üniversiteyi kazanmak istediğini ifade eden Hacer Kaplan, "Gece gündüz çalışıyordum. Kitaplarım yandı. Şu anda bu psikoloji ile nasıl çalışacağımı da bilmiyorum. Yine kitap sevinci yaşadım. Umutlarımı kaybettiğim anda yeniden kitaplarıma kavuştum. Umutlarım yeniden yeşerdi" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.