Şırnak

İdil'de sokağa çıkma yasağının kaldırılması

15:29 31 Mart 2016
İdil'de sokağa çıkma yasağının kaldırılması

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, sokağa çıkma yasağının geçici olarak kaldırıldığı İdil ilçesinde 208 barikatın kaldırıldığını, 72 çukurun kapatıldığını ve 462 el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiğini söyledi.

İdil ilçesinde uygulanan 43 günlük sokağa çıkma yasağının belli saatlerde kaldırılmasının ardından kaymakamlık binasında açıklama yapan Vali Su, terör örgütü PKK mensuplarınca açılan çukur ve kurulan barikatların kaldırılmasına yönelik detayları basın mensupları ile paylaştı.

İlçede teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu"nun başarıyla sonuçlandırıldığını kaydeden Su, bölgede faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarının tamamının etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

İdil'de sokağa çıkma yasağının bugün 04.30 ile 21.30 saatleri arasında geçici olarak kaldırıldığını aktaran Su, operasyonda terör örgütü üyelerine ait çok sayıda uzun namlulu silah, tabanca, roketatar, el bombası, el yapımı patlayıcılarla çok miktarda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildiğini belirtti.

Operasyonla ilgili detayları paylaşan Su, "İdil'deki operasyonda 208 barikat kaldırıldı, 72 çukur kapatıldı, 462 el yapımı patlayıcı imha edildi. Sokağa çıkma yasağı sürecinde vatandaşlarımızın sağlık, gıda, ilaç gibi tüm ihtiyaçları karşılandı, herhangi bir sorun yaşanmadı" dedi.

- İlçede huzur ortamı sağlandı

Terör örgütünün operasyon öncesi ilçede patlayıcılarla tuzaklanmış barikat ve çukurlar oluşturduğunu anımsatan Vali Su, şöyle devam etti:

"Teröristler ilçede vatandaşlarımızın evleri, kapı ve duvarlarını kırarak işgal etmiş, bahçe, oda, mutfak, dolap, tencere demeden birçok yerleri patlayıcılarla tuzaklamış, en temel insanlık hakkı olan, başta yaşam hakkı olmak üzere özgürlük, sağlık, mülkiyet hakları bölücü terör örgütü mensuplarınca vahşice ve kalleşçe saldırılmış ve asker polis, kadın erkek, yaşlı genç çocuk demeden hayatlarına kastedilmiştir. Bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehit olan güvenlik kuvvetlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Vali Su, yapılan başarılı operasyon sonucu Silopi ve Cizre ilçelerinde olduğu gibi İdil'de de kamu düzeninin ve barikatlar ile çukurların bertaraf edildiğini, teröristlerin etkisiz hale getirildiğini, vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı huzur ortamının sağlandığını vurguladı.

Bütün bu süreçte üstün bir sabır ve anlayış gösteren ve güvenlik kuvvetlere destek veren vatandaşlara teşekkür eden Su, hükümetin demokratikleşme ile eş zamanlı olarak yatırım, üretim ve istihdama yönelik çalışmaları ve terörden etkilenenlerin ekonomik ve sosyal rehabilitasyonuna dönük çalışmaların da kararlılıkla sürdürüldüğünü aktardı.

- Girişlere izin verilmediği yönünde çıkan haberler asılsız

Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Silopi ve Cizre'de de olduğu gibi İdil'de de her türlü tedbirin alınacağına dikkati çeken Su, terör nedeniyle oluşan zararlarının karşılanması için hasar tespit çalışmalarının başlayacağını, bu konuda bölge halkının görevlilere yardımcı olmalarını istedi.

Vali Su, "Evlerine geri dönen vatandaşlarımızın özellikle dikkatli olmalarını, şüpheli kablo, patlayıcı düzenekleri gibi materyalleri görmeleri durumunda dokunmadan güvenlik kuvvetlerimize bilgi vermelerini rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sokağa çıkma yasağının geçici olarak kaldırılmasının ardından bazı basın yayın organlarında İdil'de vatandaşların ilçeye girişlerine izin verilmediği yönünde çıkan haberlerin tamamının asılsız olduğunu vurgulayan Su, sabahın erken saatlerinden itibaren ilçeye giriş yaptıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.