Şırnak

Şırnak'ta sağlık hizmetleri kesintisiz sürüyor

11:49 13 Nisan 2016
Şırnak'ta sağlık hizmetleri kesintisiz sürüyor

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon yapılan Şırnak'ta sağlık hizmetleri kesintisiz sürüyor.

Şırnak merkezde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" devam ediyor.

Operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağının sürdüğü kentte, sağlık hizmetleri de aksamadan yürütülüyor.

Kontrol veya tedavi amacıyla hastaneye gitmesi gereken vatandaşlar, zırhlı araçlar eşliğinde ambulanslarla evlerinden alınarak hastaneye ulaştırılıyor, tedavilerinin ardından yine güvenlik önlemleri ile evlerine bırakılıyor.

- "Hastanede beş yıldızlı hizmet veriliyor"

Hastanede tedavisi süren diyaliz hastası Ahmet Durak (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ambulansla evinden alınarak hastaneye ulaştırıldığını söyledi.

6 yıldır rahatsızlığının bulunduğunu, haftada 3 kez diyalize girmesi gerektiğini ifade eden Durak, bu süreçte tedavisinin aksamadığını, bundan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Durak, "Hastanede 5 yıldızlı hizmet veriliyor. Yemeğinden, banyosuna kadar her türlü hastane imkanından faydalanıyoruz. Evimizden alınarak hastaneye ulaştırılıyoruz, tedavimiz en iyi şekilde yapılıyor. Allah herkesten razı olsun." dedi.

Diyaliz hastası 48 yaşındaki Emin Bayram da 18 yıldır tedavisinin sürdüğünü anlatarak, hastanede sunulan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uludere'nin Ortasu köyünden doğum için Şırnak'a ambulansla getirilen Münevver Encü ise doğum sancılarının başlaması üzerine durumu 112 ekiplerine bildirdiklerini, ambulansla hastaneye ulaşımının sağlandığını aktardı.

Encü, Şırnak Devlet Hastanesinde gerçekleşen doğumla bebeğini kucağına aldığını kaydederek, hastanedeki tüm ekibin doğum sırasında seferber olduğunu söyledi.

Tüm hastane çalışanlarına teşekkür eden Encü, bebeğiyle hastane yetkililerinin yakından ilgilediğini anlattı.

Encü bebeğine, Muhammed Yusuf adını verdiklerini belirtti.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Kaplan da hastanın sağlıklı bir bebek dünyaya getirdiğini, sokağa çıkma yasağı boyunca birçok hastaya sağlık hizmeti sunduklarını kaydetti.

- Sağlık hizmetleri aksamıyor

Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cemal Bulut ise bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü kentte sağlık hizmetlerinde aksama yaşanmadığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın personel takviyesi ile hastanede sağlık hizmetlerini kesintisiz ve en üst düzeyde sürdürmeye devam ettiklerini belirten Bulut, "Gerek diyaliz gerekse acil ve diğer poliklinik hizmetlerimiz aksamadan sürüyor. Hastaların mağdur olmaması için gerekli tedbirler alındı. Bütün branşlarda uzman hekim ve personelimiz mevcut. Sağlık hizmetlerimiz uzman doktor ve pratisyen hekimlerimizle 7 gün 24 saat aralıksız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bulut, ulaşım imkanları olmayan hastaların hastaneye ait araçla evlerinden alınarak, ulaştırıldıkları hastanede tedavilerinin ardından evlerine bırakıldığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.