Şırnak

Terör mağduru öğrenciler TEOG sınavına hazır

11:50 26 Nisan 2016
Terör mağduru öğrenciler TEOG sınavına hazır

EKREM PAYAN - PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan Şırnaklı öğrenciler, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde hazırlandı.

Terör saldırıları nedeniyle Şırnak merkezdeki evlerini aileleriyle terk edip Uludere'ye gelen ve Şenoba beldesindeki Orgeneral Edip Başer Yatılı Bölge Ortaokulunda eğitimine devam eden 8'inci sınıf öğrencisi 132 çocuk, yaşadıkları zorluklara rağmen 27-28 Nisan'da yapılacak TEOG sınavına en iyi şekilde hazırlanmak için büyük çaba sarf etti.

Sınava gönüllü öğretmenlerin de verdiği derslerle hazırlanan öğrencilerin hedefi iyi derece elde ederek, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen moral bulmak.

Şırnak merkezde Kurtuluş Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Canan Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olayları nedeniyle evlerini terk ederek Şenoba beldesindeki okula geldiklerini, telafi eğitimini en iyi şekilde almaya çalıştıklarını söyledi.

Okulda çok iyi bir ortam bulduklarını anlatan Yiğit, öğretmenlerin kendileriyle ilgilendiğini, sınava en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını belirtti.

Yiğit, "Geldiğimizden beri yaptığımız testlerde doğru yaptığımız soru sayısında artış oldu. İlk haftalar adaptasyon sorunu yaşadık. Hem evimizden, hem okul arkadaşlarımızdan uzak olmamız kolay olmadı ama şimdi alıştık. TEOG sınavına hazırız." dedi.

Şırnak'taki terör olaylarının sevdiklerinden uzak kalmalarına yol açtığını söyleyen Kader Yetkin de derslerden geri kalmamak için beldeye geldiğini, ilk haftalar okulda zorluk çektiğini anlattı.

Eksik olduğu derslerde eğitim aldığını dile getiren Yetkin, şöyle devam etti:

"Terör bizi sevdiklerimizden ayırdı ama biz TEOG sınavında başarılı olmak istiyoruz. Güzel bir lisede okumak istiyorum. Deneme sınavlarımız çok güzel geçti. İlk başta eksik kaldığımız dersleri gördük, daha sonra deneme sınavlarına girdik. Şırnak'ı, arkadaşlarımı, öğretmenlerimi çok özledim. Bir an önce terör olaylarının bitmesini, tekrar okuluma gitmek istiyorum. İnşallah en kısa zamanda gideriz."

- Çocuklara gönüllü ders verdi

Şırnak merkezdeki Ömer Keçecigil Ortaokulunun müdür yardımcısı ve matematik öğretmeni Muhammed Sıddık Bal ise terör yüzünden evinden ve okulundan ayrılmak zorunda kalan ve sınava hazırlanan öğrencilere matematik dersi vermek için gönüllü olarak beldeye geldiğini dile getirdi.

Öğrencilerde terör olaylarının etkisi nedeniyle ilk haftalarda motivasyon düşüklüğü ve uyum sorunu yaşandığını kaydeden Bal, 3 haftalık telafi eğitiminden sonra öğrencilerin eğitim seviyelerini dengelediklerini ifade etti.

Terör nedeniyle telafi eğitimi için 132 öğrenciye ders verdiğini aktaran Muhammed Sıddık Bal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TEOG sınavına hazırlanan öğrenciler için gönüllü matematik dersi verdim. Sokağa çıkma yasağının ardından geçen 40 günlük süreçte öğrencilerimizde yüzde 40'lık bir başarı artışı oldu. Öğrencilerimiz ilk hafta dışında çok gayret gösterdiler. Kısa sürede toparlandılar. Çok umutluyuz. Sınavda başarı beklediğimiz öğrencilerimiz var. Öğrenciler şu an sınavı sabırsızlıkla bekliyorlar. Terör olaylarından öğrenciler çok etkilendi. İlk günlerde 50 net bırakan öğrencinin 40 günde aldığı eğitimle net sayısı 70'e çıktı. Sınavda, 100 net yapacak en az 30 öğrencimiz var."

- Öğrencilere gerekli özen gösterildi

Uludere Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Erek de Şırnak merkezden gelen öğrencilere gerekli özenin gösterildiğini kaydederek, bunun sınavda başarı olarak geri geleceğine inandıklarını belirtti.

Terör nedeniyle okullarından ayrılmak zorunda kalan öğrencilerle sınavda büyük bir başarı hedeflediklerini dile getiren Erek, "Öğrencilerimiz sınavda gösterecekleri başarıyla bizleri, ailelerini, bölgeyi ve ilçemizi sevindirecekler. Yarınların doktorları, avukatları, öğretmenleri olarak illerinde bu halka hizmet verecekler." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.